De afstandbediening is, voor ons als luie en gemakszuchtige mensheid, wellicht één van de beste uitvindingen ooit te noemen!

In de wereld van vandaag hebben we de neiging om de afstandsbediening als iets vanzelfsprekends te beschouwen. We kunnen hiermee bijna al onze elektronische apparaten efficiënt en betrouwbaar bedienen. Maar al die afstandsbedieningen hebben een lange weg van ontwikkeling afgelegd en gelukkig voor ons zijn er nu zelfs draadloze afstandsbedieningen!

In technische termen is een afstandbediening een compact apparaatje dat wordt gebruikt om televisietoestellen, geluidssystemen of dvd-spelers te bedienen via draadloze verbindingen. Het doet dit meestal via infraroodgolven.

Het is in de loop van onze moderne elektronische tijd zelfs verder ontwikkeld om alsook over Bluetooth connectiviteit, stembediening en bewegingssensoren te beschikken. De zeer verfijnde afstandbedieningen van vandaag geven elektronisch opdrachten af op aanzienlijke afstanden.

Welnu, dat is zeer handig en gebruiksvriendelijk voor het bedienen van jouw moderne DSLR camera. Een afstandbediening maakt het namelijk mogelijk om de sluiter op afstand te ontspannen. Net als de zelfontspanner kan de afstandsbediening worden gebruikt om zelfportretten te maken en is alsmede behoorlijk nuttig om camerabewegingen te voorkomen op het moment van de opname.

Er zijn tal van goede redenen om jouw camera op afstand te bedienen, maar de meest voor de hand liggende reden is om jezelf op de foto te zetten. Of je nu met een groep bent of gewoon een leuke selfie wenst: het werken met een externe sluiter is dan bijna een noodzaak.

Naast zelfportretten bespaart het werken met een op afstand bestuurde en geautomatiseerde camera veel tijd bij het maken van time-lapse opnames. Goede time-lapse beelden maken kan soms moeilijk zijn, maar zonder de hulp van een elektronische timer kan dit nog lastiger zijn.

Op afstand bediende fotografie biedt jou ook de mogelijkheid om van dat kleine scherm of die kleine beeldzoeker af te stappen om jouw foto’s samen te stellen vanaf een heel ander gezichtspunt.

De eenvoudigste manier om jouw camera op afstand te bedienen is zonder verrassing: een afstandbediening van Camera-Mania! Als jouw camera reeds over een ingebouwde infraroodontvanger beschikt, kan je heel eenvoudig een afstandsbediening aanschaffen om je camera sluiter van veraf te klikken. Deze optie is behoorlijk goedkoop en heel simpel!

Voor meer mogelijkheden biedt Camera-Mania voor sommige DSLR camera’s een afstandbediening met een LCD display en timer die nog veel meer mogelijkheden verstrekt. Het levert jou een nog preciezere controle van de blootstellingstijd.

Met de ingebouwde automatische timer-functie kan je de vertragingstijd, belichtingstijd, mogelijke interval en het aantal opnamen voor getimede interval foto’s samenstellen. Maar let op: ondanks dat deze oplossing heel stijlvol en ergonomisch is, beschikt deze afstandsbediening niet over een draadloze verbinding, maar een snoer. Het is desondanks heel eenvoudig en gemakkelijk in gebruik!

Afstandbedieningen zijn vaak een essentiële tool voor de professionel fotograaf bij het bedienen van een DSLR camera.

Beleef via Camera-Mania ook meer fotografisch plezier dankzij het op afstand kunnen bedienen van jouw camera!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=afstandbediening