De MFF-1 is een lichtgewicht volgfocus systeem van Aputure. Deze MFF-1 beschikt over een uniek ruimtebesparend ‘snap-on’ mechanisme. Het biedt harde stops voor lenzen met oneindige rotatie en een omkeerfunctie voor onder meer Nikon en Leica lenzen.

Deze Aputure MFF-1 is niet alleen licht van gewicht, zowel links als rechts monteerbaar, maar zijn speciale v-wiel past op bijna alle lenzen met een diameter tussen de 52 en 86 mm.

Maar alvorens we nog even verder praten over deze bijzondere Aputure MFF-1 is het misschien verstandig om eerst even de volgfocus functie uit te leggen.

Wat een volg focus systeem is

In de (semi-) professionele videowereld hebt je een camerasysteem nodig dat consistent genoeg is om bij elke video opdracht een maximaal resultaat te leveren. Traditionele high-end lenzen speciaal gemaakt voor filmcamera’s en digitale bioscoopcamera’s hebben bijzonder goede scherpstelringen.

De nieuwe type lenzen, en dan doel ik vooral op die kleinere semi-plastic varianten, hebben de slechtste scherpstelringen die er ooit in de video geschiedenis te zien zijn geweest. Als jij echter prima met autofocus kan leven, dan is dat fijn voor jou. Maar voor ieder ander is er het volg focus systeem.

Een volg focus systeem is een set van unieke onderdelen die perfect samenwerken om jou mee te helpen nauwkeuriger en gemakkelijker te focussen op videowerk. Het is de primaire functie om jouw camerafocus de actie te laten volgen.

Heb jij een Aputure MFF-1 focus systeem nodig?

Die vraag is simpel te beantwoorden door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Film je regelmatig bij grote diafragmaopeningen met een ondiepe Depth Of Field (DOF)?
  • Heeft jouw productie geen externe monitor met een goede resolutie?
  • Is er veel beweging, door het talent of door de camera?
  • Film jij in minimaal 4K?
  • Gebruik je een goedkope semi-plastic lens met slecht geconstrueerde scherpstelringen?

Als het antwoord ‘ja’ is op één van de bovenstaande vragen, dan profiteert jouw videoproductie direct al enorm van een MFF-1 volg focus systeem.

Behulpzame camera partner

Ben jij op zoek naar een camera partner die jou jarenlang digitale cinematografie plezier zal schenken, overweeg dan ook om te investeren in een goed volg focus systeem zoals de Aputure MFF-1 van Camera-Mania?

Het is namelijk een perfecte investering voor op de lange termijn en het past veelal goed op de meeste cameralenzen die jij ermee zou willen gebruiken.

Aputure MFF-1