Vandaag hebben we het hier bij Camera-Mania over een schattig kleine camera: de CUBE 360H. Wat de naam direct al doet vermoeden is waar, want dit is inderdaad een camera die een soort van 360 graden videobeeld kan opnemen. Dat betekent in dit geval dat de camera geen dode hoek voor zich heeft, dus maakt het beelden in een cirkelvorm die min of meer lijkt op onze ogen, dus niet zoals andere camera’s met de klassieke rechthoekige vorm.

Fijne accessoires

Wanneer jij deze interessante camera aanschaft, vind je in de doos direct al wat fijne accessoires, zoals bijvoorbeeld een fietsstuurhouder, een bevestiging voor op een vlak oppervlak met 3M Sticker, een 1/4 inch adapter voor montage op een tripod/statief.

Deze accessoires zijn compatibel met de GoPro of SJCAM en zorgen ervoor dat de camera gelijk al in allerlei situaties gebruikt kan worden, behalve één. Want die Cube 360 kan niet direct in het water worden gebruikt, aangezien er geen waterdichte behuizing voor de camera meegeleverd wordt. Maar je zou, vindingrijk dat jij bent, hier natuurlijk wel wat op kunnen verzinnen.

Het camera ontwerp

De camera heeft absoluut een uniek ontwerp. Je kan de Cube 360 als een soort kubus zien met een groot oog aan de bovenkant! Het eenvoudige ontwerp bevat een minimaal aantal knoppen en poorten. Denk aan knoppen voor het in- en uitschakelen, WiFi aan/uit, de opnameknop. En een SD kaartsleuf plus Micro USB poort en wat ook handig zou kunnen zijn: een reset knop.

Bediening en gebruik

De Cube 360 WiFi action camera bevat geen LCD scherm, wat betekent dat je de instellingen enkel kunt aanpassen door een WiFi app te gebruiken. De bediening en navigatie is hierdoor behoorlijk simpel te noemen.

Video kwaliteit

Het eerste dat opvalt bij het filmen is de superbrede kijkhoek. In plaats van de klassieke rechthoekige 16: 9 beeldverhouding, heb je een soort fish-eye/vissenoog zicht waarbij je rondom een volledig aanzicht verkrijgt in een cirkelvorm met een beeldverhouding van 4: 3.

Het is wellicht belangrijk om te melden dat deze camera in slechts één resolutie video’s kan opnemen, namelijk: 1280 x 1024 bij 30 fps. Het beschikt tevens niet over een fotostand, maar je zou er wel een zogenaamde schermafdruk mee kunnen maken in jouw smartphone.

Ondanks dat deze videoresolutie niet zo hoog is in vergelijking met een standaard camera, zien de kleuren er wel redelijk goed of levensecht uit. Je zou de camera zelfs ’s nachts kunnen gebruiken om te zien wat er om jou heen gebeurt, of met goede resultaten als een dashcam.

Als jij geinteresseerd bent in het opnemen van super breedbeeld en cirkelvormige fisheye beelden, dan zou je zeker een kijkje kunnen nemen op de CUBE360H info pagina van Camera-Mania.

CUBE360H