2019 was een groot jaar voor fotografie, waarin er een redelijk aantal interessante camera’s geïntroduceerd werden. En volgens de berichten zal 2020 ook weer een prima camera jaar worden, met allerlei geruchten die suggereren dat er nog heel veel meer nieuws is om uit te kijken naar het komende  jaar.

De belangrijkste hoogtepunten van dit jaar waren het monsterlijke GFX 100 mediumformaat cameramodel van Fujifilm, evenals de 6K ready S1H van Panasonic èn daarnaast de super betaalbare EOS RP van Canon.

De recentelijk onthulde A7R IV van Sony heeft de lat alsook weer hoger gelegd voor full-frame spiegelloze camera’s, met daarin onder meer een indrukwekkende 61 megapixel sensor.

En wat is er nu op komst? We hebben reeds een goed idee van wat we verwachten kunnen, aangezien enkele fabrikanten al duidelijk hebben gemaakt in welke richting ze met hun verschillende cameralijnen naartoe willen gaan.

Canon

Canon heeft zo bevestigd dat er een professionele spiegelloze metgezel van de EOS R en EOS RP in de pijplijn zit en bevestigde evenzo de ontwikkeling van de super-snelle professionele EOS 1D X Mark III.

Nikon

Nu Nikon’s full-frame mirrorless Z6- en Z7 camera’s net op de markt gezet zijn en de Z50 APS-C variant onlangs aankondigd is, blijft er de vraag of we in 2020 nog een Z9 model zouden kunnen verwachten? Of komt er misschien een eenvoudiger model bij? Zeker is wel dat de Nikon D6 DSLR onderweg is...

Sony

Met de komst van de Alpha A7 III en Alpha A7R IV heeft de al verouderende Alpha A7S II momenteel dringend behoefte aan een update. Betekent het eveneens dat de (volgens de geruchten) geplande Alpha A6600 ervoor zorgt dat de Alpha A7000 het daglicht niet meer zal zien? 2020 zal het leren!

Fujifilm

Fujifilm had reeds een behoorlijk druk jaar achter de rug, met de introductie van de GFX 100, X-A7 en onlangs de X-Pro3. Dus wat komt er nu nog? Misschien kunnen we een X-H2 update voor de X-H1 verwachten...

Panasonic

Wat heeft de Japanse elektronicareus Panasonic het komende jaar nog meer in petto nadat het met de S1R en S1 een compleet nieuwe full-frame mirrorless collectie verstrekt heeft en deze heel recentelijk ook nog heeft opgevolgd met de S1H? De tijd zal het leren!

Olympus

Na de komst van de krachtige, professionele OM-D E-M1X en de allesbestendige TG-6, vernieuwde Olympus idem dito de OM-D E-M5 Mark II. Kort daarna werd er echter gespeculeerd of het bedrijf zijn cameradivisie zou gaan sluiten. Dus is het een groot vraagteken of we binnenkort wel een nieuwe Olympus camera zullen zien...

Wat het komende jaar ook maar weer mag brengen op camera gebied, hier bij Camera-Mania kan jij altijd betaalbare en hoogwaardige producten terugvinden om jouw fotografie arsenaal up-to-date te houden!

Accessoires