Omdat elk gezin anders is, zijn er talloze manieren om familie fotoshoots te organiseren. Maar wat pas echt belangrijk is voor zo’n soort fotoshoot, is de juiste ideeën hebben. Plus, je moet weten hoe je het beste meer dan twee mensen tegelijkertijd kan laten poseren. Dit vereist een zekere voorbereiding... En misschien wat tips van Camera-Mania!

Outfits

Natuurlijk moet jij er voor zorgen dat iedereen bijpassende outfits draagt, want te veel willekeur kan ervoor zorgen dat familieportretten uit balans raken.

Silhouetten

We associëren silhouetten meestal met romantische foto’s van paartjes of love-duo’s, maar het kan echt interessant zijn om deze eveneens te gebruiken in dynamische familiefotoshoots. Silhouetten leveren namelijk een cinematografisch gevoel aan stilstaande beelden en ze kunnen zeker de emotionele impact van jouw familiefoto’s verbeteren.

Huisdieren

Huisdieren zijn belangrijke gezinsleden en moeten als het kan deel uitmaken van familiefotoshoots. Wanneer je huisdieren fotografeert, ga dan indien mogelijk naar buiten. Want dieren geven de voorkeur aan natuurlijk licht.

Vermijd altijd het gebruik van de flitser bij het fotograferen van dieren, omdat ze er bang voor zijn en het zelfs hun gezichtsvermogen kan beschadigen.

Foto’s van vrienden

Wanneer jij op het punt staat een groep vrienden te fotograferen, moet je er rekening mee houden dat dergelijke fotoshoots er geweldig uitzien als ze avontuurlijk of humoristisch zijn.

In plaats van een typische geposeerde sessie in de studio te doen, kan je beter naar een wonderlijke locatie gaan. Geef de vrienden interessante rekwisieten of bedenk een speciaal thema.

Ga wandelen

Een echt gedenkwaardige fotoshoot van een groep vrienden kan plaatsvinden op een prachtige schilderachtige locatie. Zoiets als een bergtop, rivieroever of een donker diep bos kan een perfecte achtergrond zijn. Mensen voelen zich immers goed wanneer ze omringd zijn door de natuur en dat kan die afbeeldingen ook magischer kan maken.

Experimenteer met ongebruikelijke beeldhoeken en fotografeer de groep vrienden van bovenaf of van beneden.

Gebruik rekwisieten

Je hoeft echt geen typische studio rekwisieten te gebruiken bij het fotograferen van een groep vrienden. Rekwisieten zouden jouw compositie moeten verbeteren en het eveneens gemakkelijker voor je moeten maken om het idee van vriendschap te verbeelden.

De juiste familie foto’s en vriendschappen portretteren doe je natuurlijk prima samen met Camera-Mania. Dat maakt ons dan ook vrienden van jou voor jouw fotografische leven!

https://www.camera-mania.nl/

Via lightstalking.com