Het organiseren van een fotosessie voor baby’s kan erg moeilijk en veeleisend zijn, vooral als jij met pasgeborenen moet werken. Gelukkig biedt deze Camera-Mania blog een aantal handige tips!

Extreem gevoelig

Je ideeën voor dit soort fotosessies moeten zeker verschillende rekwisieten en outfits bevatten, evenals mogelijke groepsfoto’s met broers en zussen. Je moet er eveneens voor zorgen dat alles veilig en schoon is, omdat baby’s extreem gevoelig kunnen zijn.

Fotoshoots met pasgeborenen moeten enkel worden gedaan in de studio of thuis, terwijl baby’s (van 3 tot 6 maanden) ook buitenshuis kunnen worden geportretteerd.

Intieme close-ups

Bij foto’s van pasgeboren worden deze baby’s meestal dusdanig weergegeven dat ze bijna op poppen lijken: perfect gestileerd en verpakt in prachtige pastelkleurige dekens.

Je zou jouw klanten uiteraard ook spontanere foto’s kunnen aanbieden, die bijvoorbeeld de interactie tussen de moeder en haar baby laat zien. Zulke scènes zijn meestal veel emotioneler dan de normaal geposeerde portretten van baby’s.

Humoristische scènes

Onderschat nooit de kracht van humor en speelsheid! Als de baby in de zomer is geboren, kan jij wellicht een nepstrand creëren in je studio... En hetzelfde geldt voor diegenen die in de winter geboren zijn:  Jij kan voor hen een winterthema samenstellen.

Je hebt enkel een paar rekwisieten nodig voor dit soort sessies, welke je zelf kan aanschaffen of je zou de ouders kunnen vragen om deze mee te nemen. Je kan ook eens op i-Mania (*) een kijkje nemen...

Kids op de foto

Het maken van foto’s van kinderen is gemakkelijker dan het fotograferen van baby’s. En dan vooral als het gaat om kinderen die graag willen poseren voor de camera.

Je belangrijkste taak is om de unieke persoonlijkheid van een kind vast te leggen en om dat te bereiken, kan je het beste de combinatie van geposeerde en spontane opnamen maken.

Geef niet te veel instructies aan kinderen, want zij zijn meestal erg fotogeniek maar tegelijkertijd te ongeduldig voor ingewikkelde houdingen.

Tezamen met broers en zussen

Kinderen vinden het erg leuk om actief bezig te zijn. Het maakt niet uit of dit betekent om in de achtertuin flink rond te rennen of iets creatiefs te doen, zoals schilderen of heel misschien mama mee te helpen met het bakken van hun favoriete koekjes.

Probeer relaxte, spontane portretten vast te leggen van broers en zussen die samen iets ondernemen. De eindresultaten van zulke foto’s zijn vaak heel erg schattig!

Ben jij ook op zoek naar de juiste apparatuur om schattige, spontane of super uitgekiende foto opnamen vast te leggen. Welnu, dan ben jij hier bij Camera-Mania echt wel op het juiste adres!

https://www.camera-mania.nl/

(*) https://www.i-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=baby

Het hele artikel vind je hier (Engels): https://www.lightstalking.com/photo-shoot-ideas/