Ben je nieuw in de wereld van outdoor fotografie of een beginnende professional? Er is veel dat jij kan leren van ervaren fotografen! 

Door de juiste tips te volgen, kan ook jij adembenemende foto's maken. Dit maakt ook buitenfotografie tot een zeer plezierige en lonende ervaring.

Hier bij Camera-Mania is het ons doel alle fotografie enthousiasten actief mee te helpen geweldige buitenopnamen te maken.

Laten we daarom eens kijken naar een paar zaken waar jij op kan letten om het meeste uit jouw digitale camera te halen en uiteraard foto’s te maken waar jij met recht trots op kan zijn!

Neem de juiste tools mee

Wanneer jij de natuur in gaat, zorg er dan voor dat je slim de juiste dingen inpakt. Als je echter van plan bent om naar verre locaties te wandelen, dan wil jij die tools echt wel prettig draagbaar houden.

Neem dan enkel die lenzen mee die je misschien nodig hebt, evenals een aantal andere belangrijke accessoires. Zoals een lenskap om verblinding via de zon te verminderen en een CPL plus ND filter van Camera-Mania.

Een groothoeklens is ideaal voor het vastleggen van weidse landschappen en dramatische luchten. Een telelens is echter de beste keus voor het fotograferen van dieren in het wild. Ten slotte is een statief of een monopod belangrijk voor fotograferen bij weinig licht of lange sluitertijden.

Ga er op het beste tijdstip op uit

Midden op de dag is een notoir moeilijk moment om landschapsfotografie te maken vanwege de harde schaduwen en teveel licht. Het is dan ook moeilijk om buitenportretten te maken, omdat die harde zon ervoor zorgt dat al je onderwerpen in hun ogen knijpen.

Buitenfotografie is daaom op zijn best in de vroege uren en de late namiddag. Het biedt dan mooie en diffuse verlichting met minder harde schaduwen. Dit is ook zeker het beste tijdstip om dieren in het wild in je lens te vangen.

Indien je merkt dat je toch nog in de felle zon fotografeert, overweeg dan om naar de schaduw te gaan.

Maak gebruik van het licht

In de richting van de zon fotograferen is meestal een slecht idee. Dit resulteert in verbleekte beelden of donkere schaduwen. Probeer als het kan meer aandacht te schenken aan de richting van het licht om zo jouw opnamen te verbeteren.

De beste optie is meestal om met de zon achter je te fotograferen, opdat dit resulteert in een goed verlicht landschap.

Maak opnamen in RAW

Wanneer je begint met fotograferen, dan denk jij misschien nog niet zo aan een mogelijke nabewerking. Maar op een gegeven moment wil jij wel degelijk overwegen te gaan experimenteren met het bewerken van jouw afbeeldingen.

Wanneer jij dat wilt doen, dan zou jij zeker opnamen willen maken in RAW, omdat dit jou de meeste flexibiliteit bij de nabewerking biedt en jij dan eveneens de resultaten kan verkrijgen die je zoekt!

Dit was het even voor het eerste deel van de Camera-Mania outdoor fotografie tips. In het volgende deel kan je nog meer interessante dingen lezen die jouw buitenfotografie zal volmaken!

https://www.camera-mania.nl/hoesjes-tassen/

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=hood

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=CPL

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=ND+filter

Lees hier het verbonden bron-artikel in het Engels: https://www.theadventurejunkies.com/outdoor-photography-tips/