Zwangerschapsfotoshoots worden tegenwoordig steeds populairder.

Veel koppels willen namelijk mooie herinneringen hebben aan deze vluchtige momenten en ze kunnen dit vaak enkel doen met de hulp van een bekwame fotograaf. En Camera-Mania helpt mee met een aantal leuke tips!

Snel groeiende buik

Omdat het vrouwelijke lichaam in een tijdsbestek van enkele maanden snel verandert, moeten fotografen creatief worden met deze snel groeiende buik, maar er eveneens voor zorgen dat de aanstaande moeder zich tijdens de shoot comfortabel en ontspannen voelt.

In de badkuip

Als je cliënt iets heel anders en toch leuks wil proberen, kan je haar zwangerschapssessie bijvoorbeeld fotograferen in een badkuip vol met bloemen. Dit type shot ziet er al snel heel artistiek uit en voelt rustgevend en puur aan.

Badsessies kunnen zowel binnens- als buitenshuis plaatsvinden, maar als je over een draagbaar vintage bad beschikt, dan moet je het zeker buitenshuis fotograferen in het natuurlijke licht!

Maak het sensueel

Zwangerschap fotoshoots hoeven niet enkel te gaan over de moeder-in-spé en haar buik! Als je de aanstaande vader erbij betrekt, zullen de foto’s completer aanvoelen en zullen ze alsook een duidelijker beeldverhaal vertellen.

Je kan de sfeer ook sensueel maken, zoals met een zekere boudoir-sfeer, voor koppels die zich comfortabel voelen voor de camera.

Groeiende buik van mama

Broers en zussen erbij betrekken geeft je eindeloze mogelijkheden voor het maken van unieke familie zwangerschapsfoto’s. Kinderen zijn meestal gefascineerd door de wetenschap dat de groeiende buik van mama een klein broertje of zusje bevat. Leg die opwinding bijvoorbeeld vast door ze haar buik te laten knuffelen of te kussen.

Sterke mama!

Voor heel kleine kinderen is er het idee om een mooie zwangerschap fotoshoot te creëren, door mama dit kindje vast te houden terwijl het op haar buik zit. Dit laat zien hoe sterk moeders zijn!

Een ander cool idee voor een zwangerschapsfoto is om de moeder achter iets te laten poseren, zoals een muur of een boom, terwijl haar buik daar naar uitsteekt.

Dit artikel kan de geboorte betekenen van een nieuwe markt voor jou als fotograaf. Camera-Mania wenst jou daarom veel succes met al je nieuwe zwangerschapsfotoshoots. Je zult geweldig zijn!

https://www.camera-mania.nl/

PS. De bovenstaande ideeën zijn afkomstig van lightstalking.com & format.com