Als je altijd wat ideeën voor een fotoshoot in je achterhoofd hebt, dan kan je daarna flink creatief zijn.

Als je een portretfotograaf bent (of er één wilt worden!), dan weet je wel dat geposeerde fotosessies een zorgvuldige planning en stijl vereisen om superieure resultaten te behalen.

Het mooie aan geposeerde fotoshoots is dat je heel creatief kunt worden met je ideeën en ze zo uitgebreid kan maken als je wenst.

In tegenstelling tot spontane portretten geven dergelijke sessies jou en jouw modellen volledig de mogelijkheid om voor te bereiden. Daarom zijn geposeerde en gestileerde fotosessies altijd een uitstekende gelegenheid voor een unieke samenwerking tussen fotografen, modellen en andere professionals, zoals stylisten.

De volgende fotoshoot ideeën hebben we hier in het eerste deel om jou mee te helpen een creatievere en beter georganiseerde portretfotograaf te worden:

Fotoshoot ideeën voor couples

Als het gaat om het fotograferen van couples, houd er dan rekening mee dat hun gezichtsuitdrukkingen en gebaren veel belangrijker zijn dan de locatiekeuze.

Afhankelijk van de wensen van je klanten kan jij voor klassiek of onconventioneel gaan. Als jouw klanten een luxe fotoshoot willen, dan zou je een stylist kunnen vragen hen te helpen bij de keuze van de kleding.

Wild en vrij

Dit type fotoshoot is geschikt voor klanten die niet echt blij zijn met de standaard geposeerde sessies. Vraag je proefpersonen om hun speelse kant te laten zien en laat ze als een kind hun plezier uitdrukken. Je kan eveneens enkele eigenzinnige poses voorstellen die hen aan het lachen zal maken! Dit type fotoshoot is ideaal voor grote open ruimtes, parken, weiden en tuinen.

‘Donkere elegantie’

Voor klanten die van een stijlvolle en elegante sfeer houden, kan jij proberen de sfeer van hun romantiek vast te leggen met een donker en sfeervol thema.

In dit geval zou je klassieke houdingen moeten suggereren voor paren zoals achter elkaar staan, elkaars handen vasthouden, achterover leunen, samen op de grond zitten enzovoort. Je moet zeker een paar afbeeldingen omzetten in zwart-wit voor koppels die vintage esthetiek koesteren.

Bruiloft fotoshoot ideeën

Huwelijksfotografie is een enorme en behoorlijk concurrerende industrie. Naast eersteklas uitrusting en geavanceerde fotoshoot- en montagevaardigheden, moet je alsook veel geweldige ideeën hebben om een ​​gewilde fotograaf in dit genre te worden. Zorg er dus voor dat je jouw klanten verrast door hen meer aan te bieden dan al die saaie standaard trouwfoto’s!

Reflecties en symmetrie

Boeiende composities zijn in elk genre van fotografie van belang. Bruiloftsfotografie is een perfecte gelegenheid om jouw kennis van compositie te gebruiken:  Jij kan bijvoorbeeld spelen met reflecties (zoek naar reflecties in het water, ramen en spiegels) om prachtige symmetrische composities te creëren.

Luchtfoto’s

Als jij van drone fotografie houdt, moet je zeker proberen om die drone van je te gebruiken voor trouwfoto’s om zo prachtige luchtfoto’s te maken die jouw klanten absoluut zullen koesteren.

Om chaotische luchtfoto’s te vermijden, moet jij jouw klanten naar een afgelegen gebied brengen, zoals een klein eiland of als het mogelijk is een bergtop of zo. Dit soort fotosessies moeten ruim voor de bruiloft al worden geregeld, omdat dit vrij veeleisend kan zijn.

Als jij voor de kwaliteit van jouw foto sessies idem dito veeleisend bent, gebruik dan zeker professionele tools van Camera-Mania. Voor een schappelijke prijs wel te verstaan: want dat is ook netjes!

https://www.camera-mania.nl/

Het hele artikel vind je hier (Engels): https://www.lightstalking.com/photo-shoot-ideas/