Alle cameramensen die een Canon EOS DSLR camera gebruiken om video's te maken, hebben waarschijnlijk al vrij snel de ontdekking gedaan dat de video autofocus hiervan soms langzaam is en ook niet al te nauwkeurig. Het neigt af en toe zelfs rond te jagen om goed te kunnen focussen.

De meeste directors en ander video deskundigen zullen om deze reden handmatige scherpstelling aanbevelen bij het opnemen van video. En alhoewel dit erg goed werkt voor opnames in frames, wordt het lastiger wanneer je de focusaandacht in dezelfde opname moet wijzigen.

Zien of de focus juist verloopt kan door te kijken op het LCD scherm soms een hele uitdaging zijn, maar dat is het nauwkeurig scherpstellen ook!

Super professionals zullen waarschijnlijk een volgfocus-rig gebruiken om snel de focus van het ene punt naar het andere te verplaatsen, maar dat is een vaardigheid die behoorlijk wat oefening vereist om goed in te zijn.

Dus zou het niet erg cool zijn als je deze focuspunten kon programmeren om jouw Canon EOS AF-motoren van de lens naar deze punten te laten sturen? Welnu, dat is precies waar deze Aputure V-Control van Camera-Mania.nl voor is ontworpen!

De V-Control USB Focus Controller werkt met een complete live-view bediening. Je kan vier focuspunten instelllen en hier gemakkelijk tussen wisselen. Daarnaast is er tevens een zeer complete aanpassingsmogelijkheid van ISO, diafragma, sluitertijd en belichtingscompensatie om de belichting tip-top in te stellen.

Dit kleine focuswonder is echter niet alleen voor bewegende beelden, je kan namelijk eenvoudig schakelen tussen stilstaande beelden en allerlei videostanden. Zeven veelzijdige knoppen en een middenbesturing geven jou de volledige controle over belichting, livebeelden en focusinstellingen.

Het is compatibel met onder meer de volgende Canon EOS modellen: 1D 4, 5D 2, 5D 3, 7D, 60D, 600D, 550D, 500D / T1i, 1100D / T3. Het biedt een zeer eenvoudige bediening, is compatibel met vele accessoires en is ook nog eens super draagbaar.

Deze V-Control USB van Camera-Mania.nl zal absoluut een behoorlijke revolutie teweegbrengen in de manier waarop jij foto’s en video’s opneemt.

Het is dan wellicht het enige wat jij precies nodig hebt om een betere focus controle in jouw DSLR video activiteiten aan te leveren.

“Ja dames en heren, ik heb nu alles onder V-Controle dankzij Camera-Mania!”

https://www.camera-mania.nl/v-control-usb-focus-controller-voor-canon-eos-1d-mark-iv-5d-mark-iii-5d-mark-ii-7d-60d-600d-550d-500d-1100d-ufc-1s.html