Als je met jouw GoPro camera lens epische opnames van net boven en onder water wilt krijgen, dan heb je een GoPro dome van Camera-Mania nodig!

Een camera dome is geweldig handig en gemakkelijk in gebruik, maar om geweldige onderwater foto’s te krijgen, volg je natuurlijk onderstaande fototips om er zeker van te zijn dat jij die unieke GoPro dome foto’s krijgt die jouw vrienden super jaloers zal maken.

Zorg ervoor dat er boven en onder de waterlijn iets ‘cools’ als onderwerp is. Alleen het gebruik van een dome om jouw GoPro kan geen goede foto garanderen.

Gebruik een hoge framesnelheid voor GoPro dome video’s. Een ‘boven-onder splitshot’ video ziet er namelijk geweldig uit in slow motion. Om een vloeiende slow motion in je onderwateropnames te krijgen, moet je opnemen met een hogere framesnelheid van 60 fps of 120 fps en deze beelden vervolgens vertragen wanneer je ze later bewerkt. Voor goede high-action shots zoals bij iemand die in het water springt, moet je 120 fps gebruiken of 60 fps voor een video van een persoon die zwemt.

Gebruik de niveaulijn aan de achterzijde van de GoPro dome. De meeste domes hebben een lijn op de achterkant die aangeeft waar het halverwege punt zich op jouw dome bevindt. Gebruik die lijn om foto’s te maken en te meten hoeveel van de foto boven het water en onder de waterlijn is. Doe dit vooral als jij het beeldscherm van jouw GoPro niet kan zien.

Balanceer je foto. Probeer je foto te ‘balanceren’ met gelijke objecten in je camerabeeld, van rechts naar links of van boven naar onder op de foto. Dit zal je helpen om dynamischer foto’s te maken met je dome. Ook een belangrijke tip:  maak geen video’s of foto’s tegen de zon in, maar houd deze achter je!

Gebruik de time-lapse stand voor geweldige foto’s in ruw water. De beste plaats om je koepel te gebruiken is uiteraard in kalm en helder water, maar soms is dat geen optie. Als het water ruw is, vergroot dan je de kans op een goede foto door er meer van te nemen.

Stel jouw GoPro in op de ‘time-lapse foto’ stand op de kortst mogelijke tijdsduur, die bij de meeste camera’s 0.5 seconden is. Hiermee gaat jouw GoPro elke halve seconde een foto maken en ben je er bijna zeker van dat je zelfs in ruwe omstandigheden ten minste één foto met een mooie waterlijn verkrijgt.

Gebruik de ‘burst’ foto stand om ‘jump-shot’ foto’s te maken. Mis vooral die perfecte foto van je vriend(in) niet als die van een indrukwekkende klif springt plus een backflip maakt. Zij zullen dit jou waarschijnlijk voor altijd kwalijk nemen, of in elk geval er niet meer op vertrouwen dat jij de volgende keer hun GoPro foto actie klikt.

Gebruik in plaats daarvan de ‘burst’ stand om ervoor te zorgen dat je alle actie van de sprong opneemt. Een ander goed alternatief is om een 120 fps video op te nemen en hier later een perfecte foto uit te halen. Je zal dan in ieder geval en absoluut gegarandeerd de juiste actie niet missen!

Denk ook aan een onderwater dome van Camera-Mania als je fraaie opnames met jouw GoPro lens in het water wilt maken!

https://www.camera-mania.nl/ catalogsearch/result/?cat=0&q=dome+lens

Bron: gettingstamped.com