Wie dacht dat een zuignap enkel voor baby’s is om bijvoorbeeld een speeltje eenvoudig op een kinderstoel te bevestigen komt al snel bedrogen uit. Een zuignap is namelijk een zeer handige tool, vooral als je ook wat ouder bent!

Een GoPro zuignap is klein, licht, relatief goedkoop èn maakt het mogelijk om een actie camera te gebruiken op plaatsen waar veel andere camera’s dat niet kunnen (of aandurven).

Indien jij de camera zelf vasthoudt of draagt, kan je geweldige POV-beelden krijgen. Maar soms wil je dat die camera ergens even vast op blijft zitten. En daarvoor heb je een veilige mount nodig. Dus als jij jouw GoPro op een plat oppervlak wenst te monteren zoals een autoruit, surfplank, jetski of kajak, dan zijn er verschillende opties voor zuignappen afhankelijk van jouw behoeften.

Hier bij Camera-Mania zijn allerlei verschillende varianten. Zo zijn er bijvoorbeelden uitvoeringen met een handig ingebouwd mini statief. Die toevoeging van een vergrendel kogelkop op z’n bovenste bevestigingspunt biedt meer flexibiliteit bij het aanpassen van de beeldhoek. Ze worden meestal direct al met een standaard GoPro verbindingsstuk geleverd.

Gebruik zo’n zuignap wanneer je een snelle en eenvoudige oplossing nodig hebt en weet dat je het gemakkelijk in je camera tas kan gooien om het daarin eenvoudig mee te nemen.

Een GoPro zuignap is ideaal voor als je dol bent op het filmen van spectaculaire autoraces of andere beelden vanaf jouw dashboard, maar jij liever niet wilt dat je medepassagier jouw actioncam vasthoudt uit angst voor wazige video’s...

In dat geval is een GoPro zuignap de ultieme accessoire om in te investeren. Het zorgt voor ‘schokvrije’ beelden en een stabiele grip in buitengewone posities.

Weet echter ook wanneer je beter geen GoPro zuignap kan gebruiken. Er zijn enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste aandachtspunt is dat de sterkte en duurzaamheid van de zuigfunctie van verschillende factoren afhangt.

Het montageoppervlak moet vlak en glad zijn. Oppervlaktes die een lichte structuur hebben, zoals jij die vaak op kajaks of surfplanken aantreft, kunnen de effectiviteit van de zuigkracht namelijk verminderen.

Het oppervlakte moet alsook schoon zijn, want stukjes vuil of stof kunnen de zuigfunctie verbreken.

De zuigkracht wordt eveneens beïnvloed door veranderingen in temperatuur. Als jij het bijvoorbeeld op een koud stuk glas monteert en vervolgens dat glas in de zon zet, dan zal de warmte van de zon van invloed zijn op de kleine hoeveelheid lucht die nog aanwezig is tussen de kop en het glas en hierdoor kan de vacuum verzegeling gemakkelijk verzwakken.

Over het algemeen zijn zuignappen dus over het algemeen niet geschikt voor een flink langdurige buitenmontage.

Als je deze bovenstaande aandachtpunten in beschouwing neemt, dan kan je jouw creativiteit vervolgens op de vrije loop laten en ontdekken wat voor positieve verbetering een GoPro zuignap houder voor al je beeldmateriaal kan betekenen.

Gebruik ‘m zodoende als een dashboardbevestiging in een auto, boot of op de motorfiets om zowel stabiliteit als een gevoel van ‘motion’ te creëren terwijl jij prachtige video’s en foto’s maakt.

Zuig jezelf ook lekker stabiel vast in een actief camera leven met een GoPro zuignap van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=zuignap