Is alles kits achter je camera rits?

Heeft die digitale SLR-camera van jou flink wat stof verzameld omdat je telefoon deze tijdens de winter heeft vervangen als jouw dagelijkse camera? Met behulp van specifieke schoonmaak kits zou jouw camera in dat geval een goede grondige voorjaarsschoonmaak kunnen krijgen.

Natuurlijk kan die camera ook erg vuil worden bij het intensieve gebruik op het fotografische slagveld. Gelukkig heeft het reinigen van het cameralichaam en zijn lens slechts een handvol items nodig... en uiteraard enige liefkozende zorg van jou!

Veeg om te beginnen de behuizing van jouw camera goed schoon. Een tip van een plaatselijke camerawinkel kan zijn om gedenatureerde alcohol (of te wel brandspiritus) en een oude tandenborstel te gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderen. Wees wel uiterst voorzichtig rond ieder leeroppervlak, omdat gedenatureerde alcohol de lijm kan verwijderen die deze op hun plaats houdt.

Stof en andere kleine deeltjes kunnen zich gemakkelijk op jouw camera lens vestigen. De truc is hier uiteraard om deze mini-puindeeljes te verwijderen zonder die lens te beschadigen.

Gebruik hiervoor eerst een stof blazer van Camera-Mania.nl om zoveel mogelijk vuil te verwijderen zonder jouw lens aan te raken. Gebruik uiteraard een blazer zonder borstel.

Als je daarna nog steeds stof en vuildeeltjes op jouw lens ziet, gebruik dan een lensreiniger en niet-schurende, pluisvrije doekjes om die lens voorzichtig schoon te maken. Spuit of laat de lensreiniger niet rechtstreeks op jouw camera lens vallen, maar breng het op jouw zachte Camera-Mania doekje aan.

Gebruik tevens zo’n microvezeldoekje of reinigingsdoekje om de LCD van jouw digitale camera schoon te maken.

Daarna kan je jouw geliefde camera fris en fruitig weer piekfijn opbergen in het beschermende camerahoesje. En mocht die ook door heftig gebruik aan vervanging toe zijn, dan heeft Camera-Mania die ook wel in zijn assortiment!

Vuil verdwijnt supersnel als sneeuw voor de zon met zo’n voorjaars schoonmaak kit van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/diversen/schoonmaak-kits/


https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=neopreen