Een LED ring flitser van Camera-Mania.nl is zeer geschikt voor macrofotografie en portretopnames. Natuurlijk is de juiste camera apparatuur een must voor goede opnames, maar de te leren vaardigheid die jou zal helpen een betere portretfotograaf te worden die kan jij nu hieronder lezen!

Observeer een ervaren portretfotograaf aan het werk en je zult een opzettelijke intentie zien. Niet zozeer met hun camera, maar met hun onderwerp. De relaties die zij met mensen hebben die ze fotograferen zijn uiterst berekend en doelgericht.

Fotografen met minder ervaring benaderen het maken van een portret anders. Ze zullen de camera in hun handen houden, technische beslissingen nemen, instellingen wijzigen en controleren, lenzen vervangen, plus misschien wat filters toevoegen. Allemaal met de bedoeling om een betere foto te maken.

Ondertussen voelt het onderwerp van het portret zich- of haarzelf ondertussen waarschijnlijk een beetje verloren of genegeerd. Ze kunnen ongeïnteresseerd worden of zelfs verveeld raken...

Door goed contact te maken met de persoon die jij wilt fotograferen, kan jij op het laatste moment veel betere foto’s maken dan alleen maar met de instellingen van jouw camera of LED ring flitser te spelen.

Besteed daarom voldoende aandacht aan je onderwerp. Je zult echt geen ervaren professional zien die zich op de camera concentreert wanneer deze zich bij zijn onderwerp bevindt. Ze hebben de belichtings- en focusopties al geregeld, een gesprek gevoerd en hun complimenten geuit. Die glimlach komt dan vanzelf wel voor de camera lens.

Schenk je onderwerp volop aandacht en spreek hen aan. Dit zal hen helpen te ontspannen. Als het onderwerp geniet van het fotografische proces en zich goed voelt, dan krijg je automatisch veel betere portretten!

Ontwikkel met opzet je zelfvertrouwen. Indien je niet gewend bent om contact te maken met veel mensen, moet je dit absoluut verbeteren als je portretten wilt maken die aanspreken. Verlegen fotografen denken al gauw dat ze geen mensen willen opdringen of lastig vallen. Dit is het eerste aspect van portretfotografie waar je aan moet werken.

In plaats van te denken dat je overlast zult veroorzaken, denk dan dat je wellicht wel iemands dag maakt door ze te fotograferen. Mensen houden vaak van aandacht. Dus als je ze met een glimlach en op een vriendelijke manier benadert, dan zal je vaak verrast zijn door het positieve respons.

Heb controle over je camera. Plan vooruit en stel je uitrusting in voordat je bij je onderwerp bent. Kies de juiste lens. Raad hoe het licht eruit zou kunnen zien en of je een zachte of scherp gefocuste achtergrond wilt hebben.

Als u niet zeker weet of je handmatige bedieningselementen gaat gebruiken, kiest dan voor de diafragma prioriteit stand zodat je zonder meer de gewenste scherptediepte kunt verkrijgen.

Wanneer jij jouw camera goed kent en beheerst, dan voel je een stuk vrijer in je gevoel naar jouw onderwerp toe. Converseren met jouw onderwerp voordat je de foto’s maakt, zal veel meer profijt opleveren dan te gaan rotzooien met je camera-instellingen!

Tegenwoordig zijn er gelukkig ook tientallen documentaires en programma’s op YouTube terug te vinden die fotografen aan het werk tonen. Vind er één die je bewondert en leer/emuleer vervolgens hoe hoe zij dit doen.

Kortom, zo’n ringflitser kan heel nuttig zijn maar het zijn uiteraard ook die handige tips van Camera-Mania die jou zo goed op pad helpen. Lekker ontspannen fotograferen: vooral doen!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=LED+ring

Bevat menselijke ondersteuning van digital-photography-school.com