Als je niet tevreden bent met de meegeleverde camera draagriem die bij jouw camera was geleverd, maak je dan geen zorgen. Er zijn veel kwaliteitsbandjes van derden bij Camera-Mania.nl te vinden.

Hoe kies je de beste camera draagriem? Voordat je besluit om jouw cameraband op te waarderen, overweeg dan niet alleen het gewicht van je camera, maar tevens het totale gewicht van alle apparatuur die op jouw camera is aangesloten. Kies in het algemeen een band die het gewicht van jouw camera comfortabel kan weerstaan en nog steeds comfortabel om bijvoorbeeld je nek heen voelt.

Mensen houden hun camera’s op vele verschillende manieren vast: rondom hun nek, in de hand, over hun lichaam, over hun schouders, enzovoort. Er zijn echter drie primaire soorten camera draagriemen die gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van de opnamesituaties en jouw cameratype zijn dit de nekband, het polsbandje en de camera sling.

De nek draagriemen komen in verschillende lengtes, breedtes, diktes en materialen, zodat je veel mogelijkheden hebt. Nekbanden zijn het beste als je veel hands-free momenten nodig hebt. Dit kunnen buitenavonturen of avontuurlijke situaties zijn die veel multitasking nodig hebben, zoals tijdens het fietsen.

Camera polsbandjes zijn geschikt voor het veilig meedragen van relatief kleinere afmetingen van camera's rondom jouw pols terwijl je fotografeert of filmt.

Een camera sling is speciaal gemaakt voor diegenen die hun camera over hun schouders of over het lichaam “slingeren”. Het belangrijkste verschil tussen een sling en een normale nekband is dat het  je mogelijk maakt jouw camera naar je oog te verhogen zonder de draagriem van je schouders te halen. Camera slings zijn zeer geschikt voor de camera momenten waarbij je snel moet reageren.

En… heel stiekem is er nog een vierde variant: het holster. Als een schietvlugge bandiet “Shoot je ur Shot” vanuit je cameraholster. Handig voor de snelste cameraman of vrouw van het fotogenieke wilde westen!

Jij kan uiteraard zelf het beste bepalen welke camera draagriem voor jou het meest geschikt is. Dus of je nu van plan bent om epische panorama’s te nemen, of jij gewoon in stijl een trouwreportage wilt filmen, wij van Camera-Mania.nl hebben de juiste camera draagriem voor jou. Kijk maar eens in ons assortiment voor de draagriem die het beste bij jouw situatie past.

Laat je (camera) hoofd niet hangen, maar leef lang en gelukkig met een camerariem van Camera-Mania.nl

 

https://www.camera-mania.nl/hoesjes-tassen/camerariem/