In de ultra-populaire film serie The Lord of the Ring is de One Ring één van de krachtigste voorwerpen die ooit in Middle-earth gemaakt was. Met deze unieke ring kon zijn drager de eigen kracht verbeteren en controle uitoefenen over wat anderen wel of niet konden zien.

Cinematografie is ook een krachtige visuele tool die altijd afhankelijk geweest is van een mix van oude en nieuwe technologieën. Camera trukjes zorgen zonder meer voor de best mogelijke effecten en daarom bieden wij jou hier bij Camera-Mania.nl onze eigen krachtige en speciale effecten-ring aan.

Die unieke camera ring waar we uiteraard op doelen is een zogenaamde LED-ring-licht-flitser of -videolamp. Deze ring verlichting is super handig voor diegenen die macrofotografie toepassen, maar het heeft zeker een nog veel breder toepassingsgebied, zoals het gebruik ervan bij portret- of productfotografie en video-opnamen.

Een ringlicht is een eenvoudige verlichtingstool die meestal uit een aantal kleine LED-bolletjes bestaat die samen een cirkel vormen. Wanneer het gebruikt wordt bij het maken van foto’s, creëert het een aantrekkelijk licht op bijvoorbeeld de ogen van een onderwerp terwijl het daarnaast een gelijkmatige, verspreide verlichting uitstraalt die meehelpt bij het elimineren van schaduwen.

Dit type verlichting wordt meestal voor het onderwerp geplaatst, met de camera in het midden van de ring. Veel fotografen en videografen hebben een grote liefde voor ringlichten en ze gebruiken deze vooral voor close-upwerk met slechts één onderwerp, zoals bij mode- of voedselfotografie.

Een ring-flitser of -videolamp dient ook perfect als een economisch lichtinstrument voor filmopnames binnenshuis of bij vloggen. LED-ringverlichting bestaat uit warme witte lampen die in een binnenomgeving het daglicht nabootsen en zo de natuurlijke huidskleur van het onderwerp naar voren brengen.

Begin ook met professioneel fotograferen met je eigen ringlamp van Camera-Mania.nl en geniet zo van een perfecte, gelijkmatig verdeelde verlichting bij iedere opname!

Een magistrale tovenaar is nooit te laat, dus maak via Camera-Mania.nl van jouw Frodo-DSLR nu eveneens een schaduwloos lichtwonder!  

 

https://www.camera-mania.nl/flitsers-accessoires/ring-light-flitsers/