Nu jij hier toch bent aanbeland, laten we hier in dit verhaaltje eens stil staan bij de rol van dat onschadelijke hulpje dat je wellicht al aan je camera hebt gehecht zonder dat je er niet eens zoveel over nadenkt...

Het zal daar desondanks en waarschijnlijk gedurende de gehele levensduur van jouw camera blijven bungelen. We hebben het hier natuurlijk over een camera strap.

Laten we vervolgens eerst eens aanvangen met de primaire functies van een camera strap, namelijk: A. Om te voorkomen dat jij je camera laat vallen bij gebruik, en B. Om het veilig te vervoeren wanneer het niet in gebruik is.

Er zijn verschillende soorten camerariemen en meestal wordt diegene gebruikt die gratis bij een camera geleverd wordt: de nekbank of nekriem. En zo wordt jij direct het hondje van je camera-baasje!

Een camera om je nek hangen is een veilige manier om het te transporteren, da’s absoluut waar. Maar het is zeer zichtbaar, zit soms ongemakkelijk tijdens een trip, stuitert wel eens irritant op je buik als je je verplaatst en jouw camera wordt op je buik of borst sneller blootgesteld aan allerlei schadelijke (weers-) elementen.

Plus je ziet er daarnaast ook nog eens snel als een (Japanse) toerist uit die erom vraagt beroofd te worden...

Nee, je hoeft nu niet direct je kopje te laten hangen. Er zijn namelijk alternatieven. De belangrijkte optie die degenen die hun nekcamerariem altijd al een aantal keer om de arm wikkelen ook al leuk vinden is... Jawel: de hand strap!

Voor kleine point-en-shoot of lichtgewicht DSLR of Mirrorless camera’s is een hand strap zonder meer ideaal. Met een dikkere polsband is het ook gemakkelijk verstelbaar en veilig om de pols. Een camera strap voor aan de hand is zeker een fijne betaalbare optie om je camera te beveiligen. En je kunt dan ook nog gezellig hand in hand met je eigen camera lopen!

Wanneer jij je hand rap uit een stevige benauwde camera handgreep weg wilt kunnen laten glijden is zo’n hand strap echt een uitkomst, maar als diezelfde camera samen met jou tijdelijk veilig geboeid door het leven moet gaan, dan is dat ook geen probleem.

Als jij ook even wilt polsen of zo’n pols camera strap niet iets voor jou is, neem dan nu snel polshoogte hier bij Camera-Mania.nl

En denk je dat je toch liever een comfortabele sling strap wenst, dan schudt Camera-Mania.nl die ook handig vlot uit de mouw! Huup, huup, Barbatruc!

 

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Polsriem

 


https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=sling+strap