Hier bij Camera-Mania leveren we de PULUZ 360, een unieke camera standaard met ingebouwde technologie die het mogelijk maakt om dit apparaat te gebruiken als een panoramakop, welke de camera automatisch roteert.

Het is geen geheim dat 360 graden video’s en foto’s populairder zijn dan ooit. Maar hoe onderscheid jij je van de concurrentie? En wat als je niet over een 360 graden camera beschikt?

Panoramakop

Het antwoord op beide vragen is het maken van een 360° foto van hoge kwaliteit met een DSLR of een ander type camera via een panoramakop zoals de PULUZ 360 van Camera-Mania.

Op de 1/4 inch universele schroef die op de PULUZ 360 zit, kan je namelijk eenvoudig een compactcamera, mirrorless of lichtgewicht DSLR plaatsen,  mits deze over zo’n schroefaansluiting beschikt.

Er wordt daarnaast tevens een houder meegeleverd, die geschikt is voor een GoPro of vergelijkbare actiecamera en een speciale klem voor een smartphone. Met deze telefoonhouder kan jij de beste hoek uitkiezen om foto’s te maken.

Infraroodcontroller

Deze automatisch panoramische draaiende standaard wordt bestuurd door de meegeleverde infraroodcontroller in plaats van de smartphone. Het basisstation zelf beschikt enkel over een aan/uit schakelaar.

Die afstandsbediening kan vervolgens via Bluetooth met jouw smartphone gekoppeld worden, mits het smartphonesysteem hoger is dan Android 3.0 of iOS 4.0.

Om daarna na het startsein een panorama te kunnen maken, draait de camera met vaste hoekstappen en maakt het op elk punt een foto. Deze foto’s kunnen vervolgens worden samengesteld met behulp van speciale ‘stitching’ software, waarmee al die afbeeldingen uitgelijnd kunnen worden en uiteindelijk gecombineerd kan worden tot één groot naadloos panoramisch beeld.

Panoramisch beeld

Het uiteindelijke panoramische beeld kan vervolgens met behulp van specifieke afspeelsoftware bekeken worden of als een gewone 2D foto worden opgeslagen.

Puluz zelf adviseert om panoramische foto’s te combineren met behulp van de ICE software van Microsoft, maar er zijn ook tal van andere (gratis) stitching software pakketten verkrijgbaar. En dat geldt uiteraard ook voor video toepassingen, die ze ook wel VR editors en players noemen.

Er zijn tevens allerlei voordelen op te noemen voor het maken van een 360 graden foto met bijvoorbeeld een DSLR in plaats van een ‘echte’ 360° camera:

  • Meer details. Met een PULUZ 360 panoramakop kan jij via jouw eigen camera met een extreem hoge resolutie opnames maken.
  • Perfect ‘stitchen’. Mits correct ingesteld en gebruikt, zal een 360 graden opname met een panoramakop geen parallaxfout bevatten. Zelfs wanneer objecten zich zeer dicht bij de cameralens bevinden.
  • De beeldkwaliteit. Een opname met bijvoorbeeld een DSLR camera biedt een veel beter detail, dynamisch bereik, kleurdiepte en bitdiepte dan via een standard 360 graden camera.
  • Je kan tevens een zogenaamde RAW fotostand toepassen en als jij dat wenst flitsers en filters gebruiken.
  • Het grootste voordeel is de prijsbesparing die je hebt bij het gebruiken van een PULUZ 360 standaard van Camera-Mania. Jij beschikt al over een camera, dus hoef je niet rond te kijken voor een mogelijke speciale 360 graden camera.

Supercoole tool

Alhoewel gewone tweedimensionale foto’s nog steeds een standaard zijn, worden 360 gradenfoto’s ook steeds vaker gebruikt om bijvoorbeeld prachtige 360 graden panorama’s vast te leggen. Indien jij er ook serieus over nadenkt om in deze 360 wereld te stappen, dan raden we je aan om eens aan de PULUZ 360 te denken. Deze supercoole tool is voor slechts een paar tientjes verkrijgbaar bij Camera-Mania.

PULUZ 360