Dit artikel gaat over het bijzondere nieuwe sjieke PULUZ GoPro 4/5/6 hoesje van Camera-Mania welke gemaakt is van echt Litchi leer, plus de voors en tegens van het gebruik van een actie camera als een alledaagse foto camera.

Kan je een GoPro als reiscamera gebruiken? Absoluut. Maar is het verstandig om een GoPro actiecamera exclusief mee op reis te nemen en jouw grotere traditionele foto camera thuis te laten? Dat is een goede vraag! De GoPro of een vergelijkbare actiecam kent veel voordelen waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn om in jouw rugzak te gooien voor een flink reisavontuur.

En alhoewel hier in dit blogartikel geconcentreerd wordt op het gebruik van foto's, is hun videokwaliteit uitstekend voor hun aanschafprijs en grootte. Ze zijn klein en licht, robuust en de beeldkwaliteit is opmerkelijk goed. Daarnaast zijn ze heel gemakkelijk in gebruik. Maar er zijn ook nadelen...

De pluspunten: Ze zijn klein. Ze passen eenvoudig in je broek- of jaszak. Het is dus geen probleem om een beetje ruimte in jouw (hand-) bagage te vinden. En geen bewaker zal je tegenhouden voor het gebruik van een GoPro als je ‘professionele’ camera.

Ze zijn super-robuust. GoPro’s zijn gebouwd om op plaatsen te gaan waar standaard camera’s vaak geen normaal werk meer doen. Op weg naar een strandvakantie? Zand en water is geen probleem. Gebruik in de stromende regen of het moessonseizoen in Zuidoost-Azië is ook geen hindernis.

Richten en klikken. De automatische instellingen zijn niet perfect voor iedere situatie, maar ze werken verrassend goed in een opmerkelijk breed spectrum aan mogelijke opnames. Vaak inclusief nachtopnames met weinig licht.

Brede beeldhoek. De GoPro wordt geleverd met die kenmerkende ultra-groothoek-fisheye lens. Het is mogelijk om de instellingen naar een smaller perspectief te veranderen, maar dat is gewoonweg later de afbeelding bijsnijden. Dat betekent dat je soms heel dicht bij jouw onderwerp moet komen of dat het anders klein in de foto te zien zal zijn.

De minpunten: Batterijduur. Dit is het belangrijkste minpunt. Je gaat veel tijd besteden aan het beheren van de levensduur van je GoPro batterij. In ideale omstandigheden kan je er een paar uur gebruik van maken, of als je geluk hebt ietsje langer. Maar meestal zit je vóór het einde van de dag zonder power. Een extra opgeladen batterij van Camera-Mania kan uiteraard uitkomst bieden!

Geen zoom. Een actioncam bevat een vaste lens, er is dus geen zoomlens. Bij de ingebouwde groothoek lens lijkt alles wat verder weg of veel kleiner, plus alles wat (erg) dichtbij is voelt juist extreem groot aan.

Camera instellingen. De GoPro biedt enige controle over zaken als ISO-instelling, belichtingscompensatie, het belichtingsmeter type en sluitertijd. Maar de toegang tot die opties is bijzonder lastig in vergelijking met de meeste standaard foto camera’s.

Als laatste is er de kleur balans. De beeldkwaliteit voor GoPro’s is uitstekend voor fel verlichte buitenopnamen. Maar in andere scènes kan de kleurbalans soms iets te koel zijn. Je kan dit echter eenvoudig achteraf aanpassen in software als Adobe Lightroom of Apple Photos.

Mocht je nou toch op pad gaan in je vakantie met een GoPro 4/5/6 camera, denk dan echt aan zo’n heel fraai en modieus PULUZ Litchi hoesje van Camera-Mania. Waar je deze ook tezamen met je GoPro voor de dag haalt, je kan er zeker van zijn dat jij er goed mee voor de dag komt en dat jouw foto en video opnames alsmede beter worden dankzij zijn meegeleverde UV filter!

Maak van jouw GoPro actiecam ook een luxueuze foto camera via Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=PULUZ+Litchi

Dit artikel kwam tot stand met hulp van: havecamerawilltravel.com