Dashcams hebben de laatste tijd veel hype gegenereerd en het wordt tegenwoordig soms zelfs erg belangrijk om er één te hebben, aangezien het immer toenemende verkeer en de hoeveelheid slechtgemanierde chauffeurs op de weg steeds meer brokken mogelijk maken.

Indien jij een multifunctionele camera wenst die alsook als een dashboardcam kan dienen die in de auto gemonteerd kan worden, dan zijn er in de huidige gadgetsmarkt een aantal interessante dash camera alternatieven verkrijgbaar.

En een GoPro ‘look-a-like’ actiecamera van Camera-Mania is hierbij één van de betere opties!

Wat zijn de benodigheden?

Dit is wat je nodig hebt als je je GoPro of bijvoorbeeld SJ4000 actioncam als een dash cam wilt gebruiken:

  • Een geschikte behuizing, waarmee je het apparaat van stroom kan voorzien terwijl het in gebruik is.
  • Een 12 volt USB adapter of oplader, welke aangesloten moet worden op de sigarettenaansteker of 12V aansluiting in de auto of truck.
  • Een zogenaamde dash mount of voorruit bevestiging. Dit kan een speciale zuignap zijn die al snel en veilig een goede bevestiging op het dashboard mogelijk maakt.

Hoe een actiecamera als een dash cam te gebruiken

In tegenstelling tot de meeste standaard digitale camera’s, wordt de action cam zoals een SJ4000 standaard geleverd met de allerbelangrijkste dashcam functie.

Deze essentiële functie is de mogelijkheid van een zogenaamde ‘looped’ opname, waardoor een camera automatisch oude videobestanden kan vervangen wanneer er geen opslagruimte meer beschikbaar is.

De SJ4000 als dash cam

Hier zijn enkele specificaties en mogelijkheden van de SJ4000 actiecamera: Het is een zeer compacte action cam van SJCAM  die standaard over een zogenaamde dashcam modus beschikt.

Het wordt direct al geleverd met een doos vol met extra goodies, waaronder een heleboel mounts en een handige dash cam behuizing (behalve de zuignap voorruitbevestiging), bevestigingsriempjes en dubbelzijdige tape.

Het wordt geleverd met een verwijderbare 900mAh-batterij en biedt bij sommige uitvoeringen een WiFi verbinding om video’s van de camera naar jouw mobiel over te zetten met behulp van de SJCAM app. En het ondersteunt SD-kaarten tot 128 GB.

Dashcam mode

Er is een dashcam-modus in het cameramenu van de SJ4000 die, wanneer jij het inschakelt, de camera AAN en UIT zet ten opzichte van de stroomvoorziening via de USB.

Dat betekent indien je een USB oplader aangesloten hebt op de 12V aansluiting in jouw auto en jij de auto op contact zet, dat die camera alsook bij die handeling in- en uitgeschakeld wordt.

In het gebruik

De videokwaliteit is uitstekend. ‘s Nachts worstelt het wellicht een beetje, maar het toont alles dat onder de schijnwerpersstraal van de wegverlichting valt.

Als je de loop opnamemodus gebruikt, overschrijft de camera automatisch de oude video’s en neemt nieuwe op, zodat jij niet een geheugenkaart met een heel grote capaciteit hoeft aan te schaffen òf die kaart zo nu en dan moet formatteren wanneer deze vol dreigt te raken.

Heb je ook interesse in een ‘action-dash-cam-combo’? Camera-Mania heeft de juiste tools hier voor je klaar liggen!

https://www.camera-mania.nl/gadgets/gopro-accessories/sports-camera/

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=SJ4000

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=zuignap

Bronnen: lifewire.com & team-bhp.com