Een speedlite en zijn snelheid van ’t licht.

Licht reist met een snelheid van 299.792.458 meter per seconde. Dat is bijna evenveel als de afstand van de aarde tot de maan, welke namelijk min of meer 384.400.000 meter bedraagt. Dit is vrij snel te noemen en volgens de wiskundige theorie kan er dan ook niets sneller dan de snelheid van het licht reizen.

In ons dagelijkse levens lijkt het licht dan ook onmiddellijk van de ene plaats naar de andere te reizen. Wanneer we het lichtknopje in een kamer inschakelen, is er geen vertraging waar te nemen tussen het moment dat we de lamp voor het eerst zien gloeien en dat het licht erna de verste uithoek van die kamer verlicht.

Ons zenuwstelsel is veel te traag om de lichtstralen op te merken die vanuit de gloeilamp verschijnen en de bijbehorende lichtgolf beweging die zich door de kamer beweegt. Wellicht is dat tevens de reden waarom we meestal even een schrikbeweging ervaren wanneer er een flitser afgaat.

Die flitser zou de schrik van veel autobestuurders kunnen zijn, zo’n flitspaal die jouw dag met zijn vervelende flitslicht flink onaangenaam kan verpesten. Ook al volgt de boete als een ‘uitgestelde verrassing’ een stuk later.

Maar hier in dit artikel willen we liever even focussen op het positieve flitslicht, namelijk die van een speedlite flitser op een camera. Die kan soms ook wel wat overdonderen, maar de bijbehorende foto is met een beetje mazzel erna een aangenaam resultaat van die lichtaanval die op jou werd ondernomen.

Sommige geleerden beweren dat wanneer we iets zien dat ons bereikt met een hogere snelheid dan die van het licht, het lijkt alsof we even terug in de tijd reizen. Of dat waar is kunnen wij gewone mensen niet bepalen. Wij kunnen enkel maar denken dat als er een goed belichte foto voor onze neus gehouden wordt,  deze ons prettig naar die reeds fijn beleefde tijd terug leidt.

Camera-Mania biedt heel fijne speedlite flitsers die aangenaam snel herladen om jou zo bliksemsnel bij te staan met al hun lichtflitsen. Sneller dan het licht kan jij wellicht niet handelen, maar zo’n professionele flitser zorgt er wel voor dat hun verschijning op jouw objecten deze aangenaam verlichten.

Beleef al jouw dierbare flashback momenten dus ook optimaal met behulp van een speedlite flitser en zeg daarna: “Ik heb het licht gezien dankzij de hulp van Camera-Mania!”

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=speedlite