Een TV lens van Camera-Mania is elke cent meer dan waard. Dit is misschien geen laserscherpe lens met alle toeters en bellen, maar dat is dan ook het mooie ervan.

Met zo’n zeer betaalbare manuele TV lens maak je namelijk foto’s waarbij je zelf via een volledige handmatige controle en slimheid het eindresultaat bepaald. Het plezier zit ‘m hier misschien dan ook in de beperkingen!

Wanneer je deze unieke TV lens namelijk op je Sony Nex of Olympus / Panasonic M43 camera gebruikt, dan past het niet alleen perfect, maar is het tevens een snelle en extreem nuttige creatieve tool.

Als je een “swirly bokeh” wenst, dan doet een 25mm TV Lens dit het meest. Deze lens in essentie hetzelfde is als de bekende SLR Magic Toy lens, maar is een heel stuk goedkoper.

De bokeh van een 25 of 35 mm TV Lens is zondermeer vrij uniek te noemen: het wervelt vaak langs de randen en geeft zijn beelden een dromerige uitstraling.

Met zijn F/1.4 of F/1.7 diafragma kan je tevens met heel weinig licht nog steeds een goed belichte foto maken. En de TV Lens kan dankzij zijn grote diafragma een zeer ondiepe scherptediepte creëren.

Dat is vooral perfect voor portretfotografie. Het helpt je namelijk om van die mooie zacht egale, onscherpe achtergronden te verkrijgen om zo portretten van een professionele kwaliteit te kunnen maken.

Het betekent wel dat je echt nauwkeurig op de ogen moet focussen, want anders zou het hele portret zacht of onscherp kunnen lijken. Geluk hebben de Mirrorless camera’s hier handige tools voor in hun camera menu: een zoom manual focus assist, en soms ook focus peaking.

Aangezien een TV lens niet een ‘klik-diafragma-regeling’ kent is het ook heel interessant voor unieke filmbeelden of effecten.

Houd echter met één ding rekening wanneer je over de aanschaf van een TV Lens nadenkt. De TV lens vignetteerd namelijk bij de randen (*).

Ben jij ook op zoek naar meer creatieve camera avonturen met jouw Mirrorless camera: overweeg dan een verassend artistieke TV lens van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tv+lens+met

(*)  Dit zal bij de NEX groter zijn dan bij het M43 systeem, en de 25 mm lens heeft hier ook meer last van dan de 35 mm uitvoering. De 35 mm uitvoering op een M43 camera zal (bijna) niet vignetteren. M43 = De MFT of Micro Four Thirds systeem standaard. Meer info bokeh: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bokeh