Thinking inside-the-Soft-Box, of met andere woorden proberen te omschrijven wat een “zachte licht doos” precies doet, proberen we nu hieronder haarfijn aan jou uit te leggen:

Een softbox werkt dankzij het opsluiten van het licht van een lamp in een gesloten kamer, waarna deze vervolgens los wordt gelaten via tenminste één laag van diffusiemateriaal.

Naarmate het licht door de doorschijnende stof gaat, spreidt het zich uit, waardoor er een zeer gelijk en zacht resultaat wordt verkregen.

De toepassingen voor de softbox vallen voornamelijk in twee categorieën: Key Light, als de belangrijkste lichtbron, en Fill Light, of te wel invullicht als secundair licht om het contrast te verminderen.

Klinkt wellicht een beetje technisch. Maar al met al lekker zacht met het licht te kunnen spelen is een onontbeerlijke bezigheid wanneer je b.v. een portretfotograaf bent.

Een softbox van Camera-Mania.nl helpt je enorm bij het vormen van een prachtig spel van schaduw en licht. Daarmee heb je het eindresultaat dan ook bijna helemaal zelf in de hand: een zeer aangenaam portret of productopname.

Stiekem zacht met het licht spelen doen de meeste professionele fotografen. Ze gebruiken softboxes hiervoor en de belangrijkste reden hiervoor is: flexibiliteit. Er gaat namelijk niets boven het gebruik van een softbox wanneer je zachte verlichting nodig hebt. Wat je ook maar wenst te fotograferen: mode, eten, producten, portretten, noem het maar op.

Het maakt niet uit wat je fotografeert, zolang je maar het juiste licht ervoor hebt. Een softbox van Camera-Mania.nl geeft je de mogelijkheid om een echt goede foto te maken. Het succes zit namelijk in de kunst van het juiste type licht te zien, met de lichthoeken te spelen en indien nodig, creatief te denken of nog mooier “to think outside the box”!

Wat jij er ook van mag vinden, weet in ieder geval dat je “Thinking inside-the-Soft-Box” zo maar doet dankzij Camera-Mania.nl

 

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=softbox