Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte gadgets voor tijdens jouw fototrip? Da’s fijn om te horen, want als het gaat om handige (elektronische) travel accessoires die jouw reis optimaal kunnen veraangenamen, dan hebben wij nog wel wat te vertellen over allerlei draadloze hulpmiddelen.

Het genot van WiFi

Het gemak van een moderne (sport) camera die voorzien is van WiFi is groot. Het biedt via deze connectie de mogelijkheid om draadloos foto’s over te zetten van een digitale camera naar jouw tablet of laptop.

Dit betekent dat jij heel eenvoudig foto’s van jouw reis kan e-mailen of uploaden op Instagram of Facebook terwijl je nog volop op vakantie bent, of foto’s direct vanaf jouw camera naar een editor kunt verzenden voor als jij een fotojournalist bent.

Met sommige camera modellen kan jij ook draadloos bestanden overbrengen naar mobiele apparaten of de camcorder op afstand bedienen vanuit een App. Kijk maar eens naar de mogelijkheden van de mini camera’s van Hamtod, SJCAM en Xiaomi Mijia die Camera-Mania leveren kan.

Het plezier van Bluetooth

Bluetooth is een andere wonderlijke manier om draadloos contact te maken met jouw gadgets. Een draadloze Bluetooth afstandsbediening is bijvoorbeeld erg handig voor fotografen die graag foto’s maken zonder anderen direct te storen. Wauw, deze heel fijne mini tool maakt echt een foto in een oogwenk vanaf een afstand.

Bluetooth zit ook verpakt in de unieke elektronische 360 graden panoramisch statiefkop van PULUZ. Met zijn via Bluetooth te bedienen bediening voor smartphones is dit wel een heel bijzondere manier om jouw reis vast te leggen!

Maar Bluetooth is niet alleen voor camera’s. Want als jij merkt dat je wel vaak op zoek bent naar je sleutels of tas terwijl jij de deur uit gaat, dan kan een Bluetooth sleutel finder een redder in nood zijn. Zo’n Bluetooth tracker is absoluut een geweldige optie voor bij het zoeken naar verloren items (zoals een portemonnee, je mobieltje en zo) zonder jouw tijd te verspillen.

En natuurlijk is een draagbare Bluetooth mini luidspreker, voor de muziekliefhebbers die echt niet zonder muziek kunnen leven, een absolute uitkomst. Het levert een aangenaam geluid, of je nu binnen of buiten bent.

Het mini alternatief

En indien zo’n speaker nou net even wat teveel ballast heeft om op jouw actieve fototrip mee te nemen, dan zou je ook een heel handige sport armband kunnen overwegen. Jij kan daar heel simpel je mobieltje in stoppen, vervolgens jouw headset aansluiten (kan ook via Bluetooth!) en heerlijk luisteren naar al jouw lievelingsmuziek terwijl je jouw muziekspeler handsfree op jouw arm met je meedraagt.

Zo zie je maar weer: Draadloze WiFi en Bluetooth gadgets van Camera-Mania dienen de mens! Wij wensen jou dan ook een fijne ‘ongebonden’ fototrip toe.

WiFi

Hamtod

SJCAM

Xiaomi Mijia

Bluetooth

sport armband

sleutel finder