In dit blogbericht besteden we aandacht aan een wel heel bijzonder camera hulpmiddel: de Yelangu L4 dolly cameraslider van Camera-Mania. Het is in principe een gemotoriseerde slider voor jouw mirrorless, DSLR of indien gewenst een smartphone. Je kan er een flinke hoeveelheid fantastische videobeelden mee verkrijgen voor al je vlogs of andere filmmateriaal.

Het apparaat zelf is heel compact en licht van gewicht (slechts 567 gram) en het beschikt over inklapbare wielen, een ingebouwde oplaadbare batterij, een afstandsbediening en twee reserve batterijen.

Er zijn drie snelheidsinstellingen. Op zijn hoogste snelheid overbrugt het 2.5 cm per seconde. Bij de standaard snelheid bedraagt dit 2.1 cm per seconde en op de laagste snelheid is dit 1.7 cm per seconde.

Het maximale laadgewicht is ongeveer 3 kg, dus het zou daarmee geschikt moeten zijn voor de meeste DSLR of Mirrorless camera’s.

In de doos zelf vind je de Yelangu L4 automatische dolly eenheid, een afstandsbediening, USB oplaadkabel, reservebatterij, inbussleutel, extra rubberen o-ring (voor het aandrijfwielletje) en uiteraard de handleiding.

De Yelangu L4 dolly is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Het voelt daardoor behoorlijk robuust en solide in de hand aan. Het compacte formaat betekent dat het flink draagbaar is en dat je het daardoor ook super gemakkelijk kan meenemen.

De inklapbare wielen kunnen eenvoudig worden aangepast om jou verschillende opname beeldhoeken te verstrekken. Plaats de wielen in een ‘T-vorm’ om de opname in een rechte lijn vast te leggen. Zet de wielen naar buiten toe voor een tragere opname in een boog, of pas naar binnen gekeerde wielen toe voor een sneller lopende gekromde opname.

De Yelangu L4 dolly bevat een ingebouwde oplaadbare batterij. Gebruik de meegeleverde USB oplaadkabel om het apparaat in plus minus zes uur tijd op te laden. Met zo’n volledige lading kan jij er vervolgens eveneens ongeveer zes uur met veel plezier gebruik van maken.

Dit is wel een hele handige camera gadget die Yelangu jou aanbiedt. Nu kan jij geweldige scrollende videobeelden voor al je vlogs en video’s maken (*).

Wat ook heel prettig is, is dat het direct wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee jij heel handig de Yelangu L4 dolly kan starten of stoppen, plus de beweging van de dolly op voor- of achteruit kan zetten.

Camera-Mania zet jouw camera letterlijk in beweging. Kunnen de omstanders enkel nog fluisteren of roepen: “Oh my golly... het is een Yelangu dolly!”

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Yelangu+Dolly

Voor voorbeelden kan je hier zien: https://www.youtube.com/watch?v=4kPixyyTJSM

Deze tekst kreeg wat hulp van funkykit.com