Nooit meer trekken aan de camerariem! Hoe leer je dat af?

Het probleem van het trekken aan de camerariem begint vaak al zodra de cameraman de lijn van de camera ziet en weet dat hij of zij op het punt staat om er op uit te gaan voor flink wat camera actie.

Als deze ontdekkingstocht naar gewenste camera beelden zonder enige rust en controle begint, dan kan je er wel vanuit gaan dat de gehele camera avonturentocht in het teken zal staan van flink wat enthousiasme, ontspanknop drukte en aan de camerariem trekken...

Nooit meer aan de camerariem trekken! Hoe doe je dat nu? Voordat jij kan verwachten dat die cameraman rustig achter deze camerariem zal gaan lopen, moet je hem trainen om kalm te blijven wanneer je hem de camerariem om laat doen!

Laat de cameraman aan zichzelf vragen om rustig te blijven terwijl hij hem- of haarzelf aanlijnt. Als deze niet rustig kan zijn, stel dan de camera expeditie uit tot hij of zij dit wel is. De meeste cameramensen leren zo al snel dat ze relaxed moeten blijven.

Als de cameraman echter al staat te beven van opwinding en die camera supersnel de deur uit wenst te slepen dan is de situatie nog steeds uit de hand. Laat hem of haar dan gewoon de camerariem vast blijven houden, probeer de camera veilig te houden en laat die cameraman maar dansen, stuiteren of rondjes rennen aan de camerariem totdat deze beseft dat ie nergens heen gaat totdat hij of zij kalm is!

Wanneer dit echter gebeurt, beloon hem of haar dan voor het goede gedrag. Als je vervolgens het gevoel hebt dat de cameraman onder controle is en mooi met de camerariem achter de camera blijft lopen, dan is het de hoogste tijd om de camera wereld buiten te ontdekken!

Sommige cameramensen hebben het echter redelijk snel door dat ze toch nog behoorlijk volhardend kunnen zijn in de zoektocht naar de juiste camera beelden. Ze geven dit gedrag niet snel op, dus blijf ze ook dan belonen als ze iedere elke keer weer als een trouwe en rustige cameraman achter de camera blijven lopen!

Vroegtijdig trekgedrag aan de camerariem corrigeren kan in een later stadium veel problemen wegnemen. Zijn er dan extra hulpmiddelen nodig? Ja en nee. Een super enthousiaste cameraman of -vrouw intemmen met medicamenten is natuurlijk niet goed voor de artistieke vaardigheden die er nodig zijn voor een goede job.

De juiste camerariem kan wellicht wel wonderen doen. Kies er een uit die goed bij de camera past, want dat is toch het enige baasje van de cameraman.

Houd ‘m wellicht strak en kort aangelijnd met een pols camerariem, of naar wens en met hoop op goed gedrag, kan je jouw cameraman ook aanlijnen met een schouder camerariem of een borsttuigje.

Camera-Mania.nl zorgt wel goed voor de camera: het trouwe baasje van iedere wispelturige cameraman!

https://www.camera-mania.nl/hoesjes-tassen/camerariem/