In 1952 stelde Henri Cartier-Bresson, een grondlegger van de moderne fotojournalistiek, één van de meest fascinerende en hoogst besproken concepten in de geschiedenis van de fotografie voor: “Het beslissende moment.”

Dit moment doet zich voor wanneer de visuele en psychologische elementen real-time in het echte leven van mensen spontaan en kort samen in perfecte resonantie komt om zo de essentie van die situatie uniek uit te drukken.

Sommige mensen geloven dat dit het enige juiste doel van fotografie is, want vergeleken met andere beeldende kunst, is het alleen met foto’s mogelijk vluchtige, essentiële en holistische momenten binnen de stroom van het leven op te vangen.

Om deze reden vermelden veel fotografen vaak het beslissende moment of soortgelijke ideeën over het vastleggen van de essentie van een voorbijgaand moment, wanneer ze hun werk beschrijven.

Veel geweldige opnamen worden wellicht pas gemaakt na het jarenlang observeren van een onderwerp, leren wanneer het object er op z’n best uitziet en ernaar terugkeren om het op zijn spectaculairst te fotograferen.

Dit is dan ook hoe echte fotografen iets buitengewoons van een foto maken. Het gaat namelijk allemaal om timing!

Timing is het punt waarop jouw compositie, belichting, belichting en onderwerp allemaal perfect samenvloeien. Fotografisch gezien is timing belangrijk voor alles, van gezichtsuitdrukkingen tot zonsondergangen.

Maar heb jij wel het geduld om zo lang op het juiste moment te wachten... met je vinger krampachtig op de ontspanknop? Dat kan ik dan ook niet een ontspannen knop noemen...

Doe het dan liever zonder stress en super-handig met de knop van een draadloze afstandbediening voor je camera. Dan kan jij zelf relaxed in een fijne positie bepalen wanneer jouw ‘moment suprême’ daar is.

Op het juiste ogenblik klikken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Dan nu alleen maar hopen dat het universum je snel op de juiste plek brengt... dan zal de rest ook allemaal prettig goedkomen...

Belangrijke levensles: Alles wat je nodig hebt, komt op het juiste moment naar je toe...

... Is dat hier dan ook niet zo via de perfecte timing van een draadloze afstandbediening van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/shutter-control/wireless-remote-control/