Aluminium is het derde meest voorkomende metaal in de aardkorst en het derde meest voorkomende element in zijn geheel.

Geen enkel ander metaal kan zich vergelijken met aluminium als het gaat om de verscheidenheid aan toepassingen. Sommige toepassingen van aluminium zijn misschien niet meteen duidelijk; wist jij bijvoorbeeld dat aluminium wordt gebruikt bij de productie van glas?

Waarom is aluminium zo geliefd?

Aluminium is ongelooflijk populair omdat het onder meer licht van gewicht, sterk en duurzaam is. Aluminium is theoretisch alsook 100% recyclebaar zonder verlies van zijn natuurlijke eigenschappen.

Aluminium is corrosiebestendig en beschermt zichzelf

Wanneer aluminium in contact komt met zuurstof in de lucht, vormt zich op het aluminiumoppervlak een dichte oxidelaag. Deze laag wordt onmiddellijk opnieuw gevormd als deze beschadigd raakt en beschermt ook het metaal eronder tegen corrosie.

Aluminium is bestand tegen UV-straling en is hygiënisch

Lange periodes van opslag en gebruik onder blootstelling aan UV-straling hebben geen effect op dit materiaal. Het gladde oppervlak van aluminium is gemakkelijk te reinigen en geurloos. Aluminium is daarom geschikt voor gebruik in steriele en pathogeenvrije omgevingen.

Consumentengoederen

Het uiterlijk van aluminium is de reden dat het vaak wordt gebruikt in consumentengoederen.

Smartphones, tablets, laptops en flatscreen tv's worden in een toenemende hoeveelheid van aluminium vervaardigd. Door zijn uiterlijk zien deze moderne tech-gadgets er namelijk verzorgd en verfijnd uit, plus zijn licht en duurzaam.

Het is de perfecte combinatie van vorm en functie die essentieel is voor consumentenproducten. Meer en meer vervangt aluminium kunststof en stalen componenten, omdat het sterker en taaier is dan plastic en veel lichter is dan staal.

Het zorgt er eveneens voor dat warmte snel kan afdrijven, waardoor elektronische apparaten niet oververhit raken.

Aluminium en je actiecamera

Een camera is enkel zo goed als de tools die je ermee gebruikt. Dus waarom niet gebruik maken van alle voordelen van aluminium en GoPro / action cam / camera toebehoren gebruiken die van dit prachtige materaal vervaardigd zijn.

Zoals bijvoorbeeld aluminium tripods of handvaten, want deze licht van gewicht ontwerpen zorgen er prima voor dat jouw camera stabiel en wiebel-vrij blijft.

Hetzelfde geldt voor aluminium mounts: Deze lichte en duurzame constructies leveren jou de maximale comfort onder ruige omstandigheden.

Gebruik daarnaast als je over een actiecamera beschikt een slanke, licht van gewicht aluminium behuizing als een ultra-beschermende tool. Of onderwater, want die aluminium behuizing is idem dito waterdicht, roestvrij en super stevig!

Kortom

Ga naar Camera-Mania voor al je solide aluminium camera toebehoren.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=aluminium

Bronnen: o.a. metalsupermarkets.com & zarges.com