Bij het maken van de overstap van een simpele camera naar bijvoorbeeld een digitale spiegelreflexcamera, is het belangrijk om te weten hoe jij deze waardevolle apparatuur het beste kan beschermen tegen potentiële dieven.

Hieronder zijn enkele tips over hoe je veilig kan reizen en hoe jij jouw DSLR of mirrorless camera tegen diefstal kan beschermen.

Wees slim in het donker

Als je naar een nachtclub reist of wanneer jij van plan bent om alcohol te gaan drinken, laat dan die DSLR camera achter in je (hotel-) kamer. En mocht jij desondanks toch nog wat foto’s van het nachtleven willen maken, gebruik dan een betaalbare (smartphone) camera voor deze opnamen.

Cameratas opties

Wanneer jij op reis bent, dan wens jij uiteraard een grote cameratas die comfortabel is om mee te nemen, welke eveneens met fijne padding bescherming biedt voor jouw apparatuur.

Probeer een tas mee te nemen die niet te kleurrijk of ‘flitsend’ is, want jij wil echt liever niet meer aandacht vestigen op jouw mogelijk kostbare camera.

Indien je een backpack als cameratas wenst, zorg er dan voor dat jij je goed bewust bent van je omgeving, plus denk aan een anti-diefstal camera rugzak van Camera-Mania waarmee iemand die tas niet zo snel kan openen.

Bevestig je camera aan een tas

Als je weet dat jij jouw camera een tijdje niet uit de cameratas zal halen, bevestigt deze dan met een clip aan jouw cameratas. Als een dief namelijk even stilletjes in je tas probeert te graaien, dan zal het moeilijker zijn om die camera zo maar mee te nemen.

Probeer overvolle gebieden te vermijden

Draag jouw cameratas niet op plaatsen waar een dief zich gemakkelijk in een grote menigte kan verbergen, alwaar hij jou ‘per ongeluk’ kan wegduwen terwijl hij die kostbare camera van jou uit de tas grijpt. Een strap waaraan jouw camera bevestigd is kan ook goed van dienst zijn.

Luister naar je innerlijke stem

Gebruik uiteindelijk gewoon wat gezond verstand omtrent je omgeving. Probeer te voorkomen dat jij extra aandacht vestigt op jouw dure camera op een plek waar jij je echt zorgen zou moeten maken omtrent dieven en jij jouzelf (plus je camera) veilig zou moet voelen.

Bescherming van jouw camera tegen grijpgrage vingers begint via Camera-Mania met een juiste anti-diefstal tas, een strap en enkele oplettende camera acties van jouzelf.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=anti-diefstal

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=strap

Via lifewire.com