Auto fotografie is een fotogenre die niet lichtvaardig moet worden opgevat, gezien de ijver van de meeste autoliefhebbers. Juist daarom hebben wij van Camera-Mania hieronder enkele deskundige auto fotografie tips opgesomd voor elke fotograaf die geïnteresseerd is in het optimaal uitvoeren van een auto fotoshoot:

Weet waar je foto’s voor bedoeld zijn 

Ieder autofoto heeft een specifiek resultaat, afhankelijk van wat jij ermee wenst te doen. Als ze bedoeld zijn voor jouw portfolio, reclame, of iets heel creatiefs, dan zullen ze er heel anders uitzien dan die foto’s die jij mogelijkerwijs voor een dealer creëert om deze mee te helpen die auto te verkopen. 

In het laatste geval moet de verlichting gelijkmatig en de auto gemakkelijk te zien zijn voor de koper. Als jij echter aan marketing, reclame of andere creatieve projecten werkt, dan kan je doen wat jij maar wilt.

Gebruik reflecties in je voordeel 

Autolak is bijna altijd reflecterend. Dit kan het erg moeilijk maken om met auto’s als object te werken. Eén van de eerste stappen is dan om ervoor te zorgen dat de auto zo schoon mogelijk is, want dan pas kan jij het meeste uit dit spiegelachtige effect halen.

Reflecties fotograferen 

Indien de auto erg glanzend is, gebruik de autolak dan om de rondingen en schoonheid van de auto te accentueren. Je kunt bijvoorbeeld spelen met schaduwpartijen en hoe het licht op de auto valt om zo nieuwe, creatieve beelden te maken. Het juiste licht of LED achtergrondverlichting van Camera-Mania gebruiken scheelt uiteraard ook!

Fotografeer van binnenuit 

In het interieur van de auto fotograferen is een must als je foto’s van auto’s maakt. Dit type foto’s geven de kijker namelijk het gevoel dat ze er zelf in zitten.

Fotografeer niet op ooghoogte 

Foto’s van een auto zien er al snel erg saai en ongeïnspireerd uit wanneer je op ooghoogte fotografeert. Probeer liever vanaf de grond of vanuit superhoge beeldhoeken te fotograferen en laat zo de kenmerken of het lijnenspel van een auto zien die men anders niet altijd te zien krijgt. 

Gebruik dit bovendien om gericht te focussen op specifieke details. Laat bijvoorbeeld coole koplampen of remlichten zien, een zonnedak of iets anders speciaals.

Andere unieke details 

Er zijn veel auto’s te vinden die bekend staan ​​om hun unieke eigenschappen. Je wilt ervoor zorgen dat een kijker juist deze functies ziet. Maak zodoende foto’s van al die specifieke elementen waaraan de ontwerpers van die auto ook vele uren aan besteed hebben.

Maak opnamen tijdens beweging en stilstaand 

Je wilt uiteraard graag enkele dynamische onderdelen van de auto tonen plus laten zien hoe deze rijdt. Soepel bewegende opnamen zijn een geweldige aanvulling op de typische stilstaande beelden, omdat ze iemand in staat stellen zich voor te stellen welke autotrips ze er mogelijk mee maken kunnen. Maak bijvoorbeeld gebruik van kenmerkende achtergronden tijdens een roadtrip. 

De locatie is heel belangrijk 

Gebruik altijd een locatie die jouw onderwerp complimenteert en omlijst. Elke auto verschilt qua doelgroep, dus plaats ze het liefst waar ze ‘thuishoren’.

Gebruik de juiste lenzen 

Afhankelijk van het doel van jouw foto’s gebruik je een andere brandpuntsafstand. Een groothoek lens maakt de auto ruimer en groter en kan worden gebruikt voor glamourfoto’s. Voor opnamen om een ​​specifieke auto te kunnen verkopen, zou je namelijk liever een 50mm lens willen gebruiken. 

Net als mensen hebben auto’s ieder geweldige persoonlijkheden. Als fotograaf kan jij deze samen met handige Camera-Mania tools en tips uniek vastleggen. Wij wensen je ontzettend veel succes in jouw auto fotografie carrière! 

https://www.camera-mania.nl/

LED