Met allerlei apps voor het assisteren bij het maken van films kunnen alle hedendaagse moderne filmmakers efficiënter werken met de tool die ze al in hun zak hebben. Dus stop alsjeblieft gelijk met het hersenloos door Instagram scrollen en ga nu creatief met de apps in deze Camera-Mania lijst aan de slag!

Studiobinder 

StudioBinder is fundamenteel een compleet nieuwe manier voor filmmakers, productiebedrijven en agentschappen om hun productieworkflow heel eigentijds te stroomlijnen. Studiobinder biedt webgebaseerde software voor het maken van films met een reeks geïntegreerde producten en heeft een overvloed aan functies, waaronder: call sheets, scriptsplitsingen, shotlijsten en storyboards, opnameschema’s, contactlijsten, en een overzicht van taken, agenda’s en andere bestanden.

Artemis Pro 

Artemis Pro is de eerste digitale zoeker voor smartphones. In de loop der jaren is het een onmisbaar hulpmiddel voor professionele filmmakers geworden, en wordt dan ook niet voor niets wereldwijd gebruikt door Oscarwinnaars en filmstudenten. 

Met Artemis kunt jij jouw cameraspecifieke sensor invoeren, je lenzen kiezen en jouw ware gezichtsveld zien, allemaal rechtstreeks op jouw telefoonscherm. Artemis ontving in 2018 zelfs een Emmy voor zijn bijdrage aan het maken van films!

LumaFusion 

LumaFusion is een krachtige multi-track video-editor special voor mobiele apparaten. Deze app voor het maken van films biedt een vertrouwde, niet-lineaire werkruimte voor bewerken met drie tracks voor video en audio en drie extra audiotracks voor gesproken tekst, muziek en geluidseffecten. 

De app ondersteunt verschillende framesnelheden en beeldverhoudingen, plus opties voor invoegen, overschrijven, etc etc. Daarnaast biedt LumaFusion veel ingebouwde effecten, titels, video-overgangen, animaties, kleurcorrectiemogelijkheden en zelfs royaltyvrije muziek.

FiLMiC Pro 

FiLMiC Pro is een ongelooflijk geavanceerde filmproductie-app voor zowel iOS als Android, waarmee jij het meeste uit jouw mobiele apparaat kunt halen en er virtueel een professionele camera van kunt maken. 

Deze app geeft je nauwkeurig afgestelde controle over de camera van je telefoon, waaronder het handmatig wijzigen van de belichting, ISO, sluitertijd, focus, zoom en meer. FiLMiC Pro werd al diverse malen tot iOS videocamera-app van het jaar gekozen, werd voor allerlei spraakmakende videoprojecten gebruikt en werd onlangs door Steven Soderbergh in de Netflix productie ‘High Flying Bird’ toegepast.

Switcher Studio 

Switcher maakt met enkel iPhones en iPads live video content van professionele kwaliteit mogelijk. Bewerk de beelden terwijl je filmt en wissel tussen camera’s, foto’s en video, zodat je er later geen extra tijd meer aan hoeft te spenderen. Stream livebeelden naar YouTube en Facebook, leg 1080p of 4K TV kwaliteit video vast, of voer deze video uit naar een projector of extern beeldscherm.

Cine Meter II 

Als laatste vermelden we Cine Meter II. Dit is een professionele foto-, video- en film-app voor iOS, die de ingebouwde camera gebruikt om een meter voor gereflecteerd licht met sluitervoorrang, een RGB golfvormmonitor en een fotomodus met ‘incorrecte kleuren’ aan te bieden. Cine Meter II meet zowel licht en kleur, zodat je beter kunt verlichten en precies kan fotograferen wat jij wenst. 

Dit zijn enkele van de handigste apps voor het maken van films die jou tezamen met alle nuttige Camera-Mania tools het beste uit al jou camerawerk zullen halen. Je wilt nooit meer zonder al deze hulpmiddelen je studio of huis verlaten! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: scriptation