Of het nu voor werk of plezier is, virtuele vergaderingen zijn behoorlijk populair geworden. Hier zijn enkele tips om het beter te laten werken en jou er tevens op je best uit te laten zien, zelfs voorover gebogen voor een laptop. En eh, pssst... Deze tips zijn natuurlijk ook geschikt voor selfie foto’s en andere (web) camera toepassingen.

Vul je gezicht met licht

Concentreer je op jouw verlichting. Natuurlijk licht aan de voorzijde is het beste. Het accentueert en verheldert gelijkmatig je huid en gelaatstrekken, waardoor je een duidelijke, flatterende en soms een zelfs filmsterachtige kwaliteit krijgt.

Goede verlichting is over het algemeen het geheim om er geweldig uit te zien op het scherm. En om hier even de wijsheid van duizenden YouTube sterren aan toe te voegen, willen we tevens melden dat het dan het beste is om te investeren in een selfie ringlicht.

Want deze unieke selfie ring LED lampen zijn erg goedkoop en worden veelal geleverd met drie verschillende lichtkleuren: warm, koel en daglicht, waar je ook nog eens de lichthelderheid van kan regelen. Als bonus zijn ze alsook gemakkelijk te verplaatsen.

Vermijd lage beeldhoeken

Dit is één van de belangrijkste regels in camerawerk: houd de camera minimaal op ooghoogte, of ietsje hoger. Dus zorg ervoor dat de web cam of andere camera op zijn minst een beetje verhoogd is, opdat jij zo niet (per ongeluk) een dubbele kin effect afgeeft of dat de camera jou in je neusgaten opzoekt!

Let op je huid

In onze door webcam en selfies gedomineerde camera situaties is het zorgen voor een goede huidverzorging nog meer van belang dan normaal. Dus is het wellicht een goed idee om te overwegen een fijne vochtinbrengende crème te proberen, en dan het liefst eentje die getint of matterend is. Want door een getinte vochtinbrengende crème te gebruiken, kan jij jouw huid een beetje qua kleur opwarmen om onvolkomenheden te corrigeren.

Jouw uiterlijk

Begin met de basis. Kam je haar, scheer je gezicht of breng je geliefde make-up aan en denk strategisch na over je kleding. Het dragen van een erg druk kledingspatroon zal de ogen van de kijkers al snel (negatief) prikkelen. Een effen kleur helpt jou dus mee om het beste uit jezelf te halen. Maar blijf uit de buurt van shirts of zo die hagelwit of pikzwart zijn, omdat deze kleuren het in deze situatie ook niet goed op de cameralens doen.

Kies voor de juiste achtergrond

Hoewel onze privéhuizen inherent minder goed uitgerust zijn voor professionele vergaderingen dan bijvoorbeeld een gededecteerde vergaderruimte in jouw kantoor, zijn er natuurlijk mogelijkheden om hier iets aan te doen.

Je wilt namelijk dat mensen zich op jouw gezicht focussen, en niet op wat er achter jou is. Veel personen filmen graag voor een boekenplank, maar al die vele snuisterijen op de plank kunnen soms voor behoorlijk wat afleiding zorgen. Het is dus beter om voor heel ‘simpel’ te gaan, zoals lege muren, of een muur waar slechts één kunstwerk aan hangt.

En je wilt eruit zien alsof je ‘goed voor jezelf zorgt’ en dat de dingen achter jou er picobello schoon en georganiseerd uitzien. Dus zet die afwas van jou dus maar even niet op de achtergrond...

Als jij al deze bovenstaande tips een beetje combineert, dan zal jezelf presenteren een stuk beter gaan. Denk je ook niet? Camera-Mania zorgt er zo wel voor dat jij goed voor de dag komt op jouw selfie of web cam meeting!

selfie

ring

puluz statief

puluz statief