Ben jij al klaar voor je fietsreis? Natuurlijk sta jij dan flink te trappelen om met jouw bike op pad te gaan en kan je bijna niet meer wachten tot je via jouw pedalen op de bestemming aanbelandt.

Wij wensen uiteraard dat jij voorbereid en zo comfortabel mogelijk bent tijdens iedere dag van jouw fietsvakantie. Dus om jou te helpen hebben we een lijst met essentiële zaken voor jouw avontuurlijke reis samengesteld, van wat je op de fiets moet dragen tot wat jij mee zou moeten nemen om op jouw bestemming de omgeving te voet te verkennen.

Bereid je voor op het weer. We raden aan om voorbereid te zijn op alle type weersomstandigheden dan zowel warm als koel te kunnen blijven. Dit omvat het meebrengen van veel textiel lagen! Begin met een ademend synthetisch shirt voor onder een vest of windjack. Vermijd katoenen stoffen tijdens het stevig fietsen, want de absorberende eigenschappen van katoen zorgt er namelijk voor dat het vochtig wordt en het isoleert slecht wanneer deze nat is.

Veel mensen vragen zich af of ze dingen als fietshandschoenen en fietsschoenen mee moeten nemen. Welnu, handschoenen bieden de broodnodige bescherming voor jouw handen en zal voorkomen dat ze pijnlijk en moe worden naarmate de dag vordert. Fietsschoenen welke met schoenplaatjes worden geleverd en bijbehorende speciale pedalen kunnen geweldig zijn voor je comfort en prestaties. Neem wel eerst de tijd om hiermee te leren fietsen voordat je het in jouw fietsvakantie gaat gebruiken.

‘Off-the-bike’ kledij en uitrusting. Voor vrouwen is dit alles wat je ook op je werk kan dragen of voor een avondje uit in de stad. Rokken, jurken, broeken en elegante of met patronen afgewerkte topjes zijn prima. Voor mannen is dit alles wat je zou kunnen dragen voor een middagje in de country club. Een vrijetijdsbroek, mooie jeans, shirt met kraag of poloshirts zijn acceptabel.

Controleer jouw reisroute om extra uitrusting of kleding mee te brengen voor geplande non-fiets activiteiten, zoals wandelen, kajakken op zee of surfen.

Inpaktips. Als algemene richtlijn raden wij aan de fietskleding en bike tools voor jouw eerste reisdag binnen handbereik op te bergen, zodat jouw uitrusting gemakkelijk toegankelijk is. We raden tevens aan om qua gewicht licht te reizen en jouw bagage zodoende te beperken. Houd alsook extra ruimte in je bagageruimte vrij voor souvenirs of vergelijkbaar.

Het te verwachten weer is uiterst belangrijk om te overwegen tijdens het inpakken voor een prettige fietsvakantie. Zorg er zodoende voor dat je de juiste artikelen bij je hebt voor wanneer jij dit het hardst nodig hebt.

Of je nu in de bergen van Frankrijk bent of de groene valleien van de Toscane verkent, je weet maar nooit wat moeder natuur je zal brengen. Controleer dus voor vertrek het weer van jouw bestemming en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op alle mogelijke omstandigheden met de juiste bike gear.

Dat laatste geldt uiteraard ook voor jouw GoPro bike uitrusting. Vele handige GoPro fiets accessoires voor jouw trip op je mountainbike of toerfiets vind je hier bij Camera-Mania.nl

Jij kiest, plant en boekt dan wellicht die fietstocht van jouw dromen, maar Camera-Mania zorgt ervoor dat deze tevens prima met je actioncamera vastgelegd wordt!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=bike

Met wat reishulp van: trektravel.com