Eén van de geweldige kenmerken van menig sport action cam, zoals een HAMTOD of GoPro, is het feit dat deze direct al waterdicht is of waterproof gemaakt wordt met een waterdichte behuizing.

Je wilt jouw fijne waterproof camera liever niet in het water verliezen... Want al zou het zelfs zijn reis naar de bodem van de zee of meer overleven, dan zal je die camera waarschijnlijk nooit meer terugzien. Juist om deze reden bestaat er een bobber.

Flitsend kleurtje

Zo’n bobber van Camera-Mania houdt jouw actiecamera namelijk drijvend en zorgt ervoor dat als het van een flitsend kleurtje voorzien is, het eveneens gemakkelijk te spotten is.

Een bobber is tevens een fijne handgreep voor jouw actiecamera. Je kan het zodoende prima gebruiken om jouw camera vast te houden tijdens het varen, zwemmen of wat dan ook. En als jij je GoPro per ongeluk in het water loslaat of laat vallen, dan zal het rechtop als een soort boei in het water blijven drijven!

Voldoende drijfvermogen

Een Camera-Mania bobber biedt meestal voldoende drijfvermogen om het gewicht van een sport action cam systeem te ondersteunen. Maar als jouw HAMTOD of andere actiecamera met extra accessoires uitgerust is, dan is het zeker aan te raden om het ‘float’ vermogen eerst even goed te testen.

Handsfree

Er zijn hier bij Camera-Mania ook nog andere soortgelijke drijfsystemen terug te vinden, zoals een met foam opgevulde floating polsband. Dit is een oplossing waarbij je heel handig beide handen vrij kan houden, en ze zijn universeel, dus daardoor ook prima geschikt voor een ander soort compacte fotocamera.

Of wat dacht je van unieke bobber ballen! Zo’n drijvend ‘bobber-ballen-systeem’ biedt namelijk net even wat meer drijfvermogen en kan indien gewenst ook als een soort statief gebruikt worden, mits het water niet te golvend is.

Extra zekerheid

Met een bobber kan je zonder meer gemakkelijk surfen, duiken of zwemmen en wanneer gewenst geweldige opnamen onderwater maken. En een verstelbare polsband is bij een standaard bobber veelal inbegrepen, die na bevestiging simpel aan de grote van jouw pols aangepast kan worden. Zo creëer je ook nog eens een beetje extra zekerheid.

De ‘floaty’

Als laatste willen we hier nog een ander drijvende actiecamera mogelijkheid aanreiken: de ‘floaty’. Dit is een soort schuimpje of spons die je door middel van een betrouwbare dubbelzijdige 3M sticker op de achterdeur of backdoor van je sport action cam kan bevestigen.

Mits de actiecamera zonder extra toebehoren te water gaat, zou die met de floaty zo toch nog moeten kunnen blijven drijven. Maar vergeet hierbij natuurlijk niet een duikbehuizing, want anders kan hij alsnog intern verdrinken!

“Go met de float!”

Overal waar water is kan jouw actiecamera met een fijne Camera-Mania bobber ook gaan! Ik zal zodoende maar zeggen: “Go met de float!”

bobber

floaty

waterdichte behuizing