Boudoir fotosessies zijn de afgelopen tien jaar enorm in populariteit toegenomen, zeker als jij daar zwangerschapsfotosessies bijrekent.

De reden hiervoor is mogelijkerwijs het feit dat de moderne vrouw steeds meer vertrouwen heeft in hun lichaam, ongeacht hun vorm en grootte.

Er zijn heel veel vrouwen van alle leeftijden en achtergronden die misschien niet alleen professioneel modelleren, maar ook nog steeds op zoek zijn naar stijlvolle en wellicht sensuele fotoportretten.

Wenselijk uit laten zien

Het primaire doel van een boudoir fotoshoot is vrij eenvoudig: Om een vrouw haarzelf wenselijk te laten voelen. Deze opnames zijn dan ook het perfecte cadeau voor haar partner en dit is dan ook de reden waarom boudoirsessies vaak worden opgenomen in verlovings- of trouwfotoshoots.

Er bestaat een algemene misvatting dat boudoirfotografie spiernaakt of licht pornografisch zou moeten zijn. Dit is helemaal niet waar! Want boudoirfoto’s kunnen simpelweg variëren van prettig intiem en lieflijk tot behoorlijk direct en superuitdagend.

Dit is uiteraard afhankelijk van de wensen van de klant. Ze kunnen eveneens een van te voren bepaald thema bevatten, zoals de populaire pinup of burleske stijl of iets anders trendy, zoals een steampunk, cyberpunk of gothische mode setting. De keuzes zijn onbeperkt en dat is dan ook zeker heel leuk te noemen!

De beste camera uitrusting voor Boudoir fotografie

Boudoirfotografie lijkt enigszins op reguliere portretsessies. Snelle ‘prime’ lenzen tezamen met een goede camera is wat je in eerste instantie nodig hebt.

Dankzij het grote diafragma van goede ‘prime’ lenzen kan de boudoirfotograaf heel vlug dromerige beelden maken met een zeer zachte achtergrond plus veel bokeh. Dat is iets wat er al snel erg sensueel uitziet en de algehele sfeer kan verbeteren.

Voorbereiding Boudoir fotoshoot

De voorbereidingen voor een boudoirsessie moeten al ruim vóór de fotoshoot beginnen, aangezien deze fotografie-genre vrij intiem is en het overweldigend kan zijn, vooral als het model onervaren is.

Communicatie tussen het fotomodel en de fotograaf is idem dito van uiterst belangrijk, aangezien dit model zich zelfverzekerd moet voelen en op haar gemak moet zijn betreffende haar fysieke aantrekkingskracht.

Het is zodoende van cruciaal belang om het model te vragen welke van haar uiterlijkheden ze wenst te benadrukken en welke ze liever niet weergeeft. Vrouwen zijn vaak erg gevoelig voor hun persoonlijke lichaamsbeeld en dit is dus iets wat echt wel serieus genomen moet worden.

Een ander belangrijk onderdeel van de voorbereiding op een boudoir shoot is het plannen van de kledingkeuze. Als een model bijvoorbeeld zelf een lingerieset meebrengt dat te provocerend is en buiten haar comfortzone kan liggen, beïnvloedt dit de foto sessie behoorlijk.

Zich comfortabel voelen is erg belangrijk voor een fotomodel. Het is zodoende echt belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw klant de kledingstukken uitkiest die goed passen, haar een goed gevoel geven en haar persoonlijke esthetiek ultiem weerspiegelen.

Verlichtingstips voor Boudoir fotoshoots

Wanneer jij op zoek bent naar ietwat complexere boudoirsessies, dan kan jij verschillende type verlichtingen en ‘licht aanpassers’ gebruiken. De locatie waar jij fotografeert speelt evenzo een cruciale rol bij het bepalen van de beste verlichting.

Als extra uitrusting kan je denken aan LED video lampen, effen achtergronden, reflectoren en misschien zelfs enkele speciale gordijnen om het licht aangenaam te verspreiden.

Conclusie

Boudoirfotografie is kortom een fotogenre van unieke portretten, welke niet alleen een goed oog voor vrouwelijke schoonheid vereist, maar alsook een goed begrip van de vrouwelijke psychologie.

Denk jij dat jij hier met veel vertrouwen klaar voor bent? Camera-Mania support je dan graag via al hun handige fotografie tools!

Accessoires

flitsers accessoires

reflectors umbrellas