Het belang van foto’s met een optimale connectie en licht sfeer.

Er zijn weinig dingen in het leven die de fotograaf Steven Rooney meer waardeert dan de foto’s die hij bezit. Sommige zijn in het licht zichtbaar op de muur, andere in foto albums en vele honderden in dozen in de archiefkast... Maar iedere foto kent zijn eigen verhaal.

Naarmate hij iets ouder en wellicht ook een beetje wijzer is geworden, is de waarde van deze foto’s alsook bij Steven toegenomen. Al deze geportretteerde personen, al die momenten in het leven zijn van onschatbare waarde.

En als wij heel snel moesten evacueren als gevolg van een invasie van buitenaardse wezens, dan  zou dit (afgezien van z’n vrouw en kinderen) één van de weinige dingen zijn die hij héél graag zou willen oppikken alvorens die vlucht naar een veiliger zone vertrekt.

Met de gehele technologische revolutie, bruiloftsblogs, pinterest en andere varianten van sociale media is het gemakkelijker dan ooit om te genieten van en afgeleid te worden door fotografie die in het oog springt en Steven denkt dan ook dat dit is waar fotografie over gaat.

Dat is natuurlijk geweldig, maar het moet echt wel worden opgemerkt dat veel beelden niet echt realistisch zijn. Er zijn zoveel opnames van gestileerde foto shoots op het internet te vinden, dat het eenvoudig voor de kijkers is om te denken dat deze van echte bruiloften met echte mensen afkomstig zijn.

De realiteit is echter dat veel van dit soort scènes gewoon niet kan worden nagebootst tijdens een bruiloft. Maar Steven Rooney is nèt zo schuldig als ieder andere fotograaf voor het willen maken van imposante foto’s met een beetje wow-factor. Hij doet dit echter in real time op echte bruiloften. En hoe? Met empathie en vertrouwen!

Het is onze eigen persoonlijke reis en emotionele levensgeschiedenis die ons tot de persoon maakt die we vandaag de dag zijn. En het is dit koesteren van onze eigen gedachten en gevoelens die kunnen bepalen hoe goed of hoe slecht een fotograaf zich kan inleven in een bruidspaar en hun bruiloft als geheel.

Het is deze empathie die een ècht goede fotograaf in staat stelt om verbinding te maken met de personages in het verhaal en in een fractie van een seconde te beslissen welke beelden belangrijk zijn voor het paar en voor hun familie en vrienden.

Dus in een kamer vol met gasten zal die connectie met de scène de fotograaf assisteren mee te beslissen op welke manier hij de camera moet richten, op wie er scherpgesteld moet worden, welke lens plus licht er gebruikt moet worden en wat er in het beeld moet komen.

De fotograaf moet zodoende optimaal anticiperen en fotograferen om tijdens allerlei belangrijke momenten het hoogtepunt van iedere emotie vast te leggen en het daarmee voor eeuwig te bevriezen. Dit om het de komende jaren te kunnen laten herbeleven.

Om in de eerste plaats in deze positie te kunnen zijn, moet de fotograaf het vertrouwen van de te fotograferen personen inwinnen en er snel een relatie mee opbouwen.

Weet echter: Soms is het belang van deze beelden pas echt merkbaar als de omstandigheden veranderen en we ons alleen maar met de herinneringen ervan bezig houden. Foto’s hebben namelijk de unieke kracht om ons ultiem mee te helpen een gevoel, geur of zelfs het geluid van een persoon te herinneren.

Of het nu gaat om een lach op het gezicht van een kind, een oud stel op de dansvloer of een vluchtige blik of een knipoog tussen een verliefd stel... Al deze momenten kunnen vakkundig door de fotograaf worden vastgelegd indien deze de mogelijkheid heeft om de juiste sfeer in zich op te nemen.

Door op het juiste moment in het beste licht dit op te vangen, door te luisteren, de situatie aan te voelen en zich te laten meeslepen in de magie van de gehele plechtigheid.

Dus, zorg jij voor het optimale gevoel voor het moment, empatie en vertrouwen... Dan zorgt Camera-Mania wel voor de juiste licht sfeer.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=licht

Bron: https://stevenrooneyphotography.com/why-empathy-is-the-most-important-trait-of-a-wedding-photographer/