Eén van de beste dingen die je kunt doen om jouw Instagram feed te verbeteren, is door voor een betere camera te gaan. Het gebruik van een smartphone kan al geweldig zijn om foto’s te maken en op Instagram te posten. Maar wij van Camera-Mania weten natuurlijk ook wel dat veel gebruikers hun smartphone uiteindelijk zullen ontgroeien en voor een spiegelloze of DSLR camera willen kiezen om hun Instagram feed te verbeteren. 

Wanneer jij namelijk een camera met verwisselbare lenzen aanschaft, dan kan je ook het diafragma, de sluitertijd, de ISO en tal van andere instellingen wijzigen om jouw foto’s te perfectioneren.

Mirrorless of DSLR 

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om jouw camera te upgraden, kan het moeilijk zijn om de perfecte camera te kiezen. Dus laten we hier eerst eens (in het kort) kijken naar de grootste verschillen tussen spiegelloze camera’s en DSLR's.

Een spiegelloze camera 

Een mirrorless camera is klein, licht van gewicht, biedt tal van modernere functies en levert nauwkeurige zoekervoorbeelden. Een voorbeeld van een fijne spiegelloze camera voor Instagram gebruik is de Sony α6100. Dit dankzij de kleine vormfactor en de geweldige beeldkwaliteit. 

De Sony α7 III is een mirrorless camera die met een full-frame sensor is uitgerust, en die voor ongelooflijke foto’s zorgt. Een full-frame camera levert over het algemeen betere prestaties bij weinig licht, een beter dynamisch bereik voor nabewerking en produceert veelal afbeeldingen van een hoge kwaliteit.

Een DSLR 

Een DSLR daarentegen is groter, zwaarder, biedt een betere batterijduur en hoogwaardige autofocussystemen. 

Fotografen houden over het algemeen van Canon camera’s vanwege hun enorme keuze aan lenzen, de fantastische beeldkwaliteit en accurate kleuren. De Canon T6i is een geweldige beginnerscamera van het Canon ecosysteem. Met een uitklapbaar aanraakscherm biedt het veel fijne functies die jij ook al gewend was bij jouw smartphone. 

De geavanceerdere Canon 5D Mark IV camera wordt door talloze Instagrammers gebruikt die hierbij vooral genieten van de 30.4 megapixel foto’s, het grote dynamische kleurbereik en de WiFi mogelijkheden.

Instagram hulpmiddelen 

Nadat je een nieuwe camera in gebruik hebt genomen, zijn hier nog enkele populaire items die fotografen gebruiken om hun Instagram foto’s te maken. 

Een statief - Als jij van plan bent veel foto’s in donkere lichtomstandigheden te doen, dan is een statief essentieel om de hierbij de langere belichtingstijden vast te leggen. 

Een rugzak - Wanneer jij meer lenzen aanschaft, dan is een goede backpack of rugtas om al jouw spullen in te vervoeren een must. Een schoudertas kan bij kleinere combinaties ook goed werk verrichten. 

Instagram rekwisieten - Enkele populaire items die Instagrammers graag op hun foto's plaatsen, zijn onder meer een lensbal, prisma’s, kerstverlichting en het maanlicht. 

Of je nu op Instagram post of een camera nodig hebt voor social media gebruik, met al deze hierboven genoemde camera’s is dit geweldig te doen. Plus als je een blogger bent, dan zullen deze camera’s de foto’s van jouw blog zeer zeker verbeteren. En vergeet natuurlijk ook niet alle fijne en behulpzame accessoires van Camera-Mania! Want zonder de juiste camera tools ben jij als fotograaf ook redelijk snel verloren! 

tripods

rugtas

camera-mania.n