De grote voordelen van de camera LED lamp voor fotografen.

Als je je eerste studiolichtkit wenst aan te schaffen of een upgrade overweegt, dan zijn er geweldige keuzes beschikbaar. De moderne LED verlichting is uitgegroeid tot één van de meest kosteneffectieve en voordelige opties die er momenteel beschikbaar is voor zowel professionele als hobby fotografen.

Hieronder worden een aantal redenen opgesomd waarom deze LED lampen zo interessant zijn:

Camera LED lampen zijn letterlijk cool! Iedereen onder ons die zich wel eens een lange periode in een fotostudio heeft vertoefd, weet dat het daar heel erg snel ondraaglijk warm kan worden vanwege de hitte die door conventionele studiolampen wordt afgegeven.

LED lampen zorgen ervoor dat de fototalenten èn hun ambitieuze fotografen aangenaam comfortabel blijven. En wanneer je cool bent zoals de camera LED lamp, dan heb je ook bijna tot geen afkoelperiode nodig voor als de fotosessie voorbij is. Dat is iets wat ook efficiënter qua tijd kan werken.

Een LED lamp gebruikt veel minder elektriciteit. Het zet 80% van de energie die ze gebruiken om in licht, in vergelijking met de standaard 20% efficiëntie van een standaard gloeilamp. Hierdoor is het al een stuk goedkoper als het gaat om elektriciteitskosten. LED lampen zijn dus milieuvriendelijker te noemen, wat nog eens extra benadrukt wordt door het feit dat ze praktisch onderhoudsvrij zijn en een meer dan 25.000 uur levensduur aanbieden voordat het de tijd is om het te vervangen.

Camera LED lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en intensiteiten. In plaats van je camera instellingen aan te passen, kan je de LED verlichting kiezen die bij jou past. LED lampjes zijn beschikbaar in daglicht of in tweekleurige varianten. Terwijl jouw ogen het verschil tussen het ene licht en het andere niet altijd kunnen zien, kan jouw camera dat wel. Veel camera LED lampen zijn ook nog eens dimbaar en kunnen eenvoudig via een afstandsbediening aangepast worden, waardoor je nog meer controle krijgt over de verlichting die je wenst te gebruiken.

Als laatste voordeel noemen wij het feit dat je dankzij het gebruik van een camera LED lamp direct kan zien wat er uit de camera zal komen. De ‘ouderwetse’ flitspistolen geven enkel een sterke lichtflits op het moment dat je ermee aan de slag gaat. Met een LED verlichtingspaneel kan je direct al bekijken hoeveel licht er nodig om jouw camera scène perfect te maken.

Het is voor de fotograaf kortom veel gemakkelijker om met LED verlichting te werken èn ook heel belangrijk: Het zal niet iemands ogen bezeren zoals een traditionele flitser dat wel kan doen.

Kunnen wij van Camera-Mania.nl jou alleen maar adviseren je van al jouw twijfels te ontdoen door te zeggen: “Een camera LED lamp: doen!”

 

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Camera+LED+Lamp