De beste camera’s voor hiking en backpacken zijn veel goedkoper dan jij zou denken. Van compacte en spiegelloze varianten tot waterdichte actie camera opties, dit Camera-Mania artikel behandelt met name de action cam optie voor jouw volgende wandel- en backpackavontuur!

Vastleggen adembenemende uitzichten

Of je nu de perfecte foto van de top van een besneeuwde bergtop maakt, of de actie vastlegt in de levendige kleuren van een Oosterse straatmarkt, het is geen geheim dat iedere trip met hiking of backpacken gegarandeerd plaats biedt aan jouw echt eigen visuele beelden met soms adembenemende uitzichten!

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om de types en groottes van camera’s die jij kan gebruiken. En welk soort jij ook het beste kan uitkiezen, hangt af van wat voor soort reis je zal ondernemen, wat voor soort fotograaf je bent èn ook belangrijker: welk type landschap je gaat betreden.

Voor avonturiers

Indien jij een avonturier bent, dan wil je echt wel een goede camera meenemen om al die prachtige landschappen en ervaringen vast te leggen.

Veel personen gebruiken hun smartphones voor dat doel en ondanks dat de nieuwere modellen behoorlijk goede foto’s kunnen maken, is het beter voor als je serieus indrukwekkende opnamen wilt maken om te investeren in een ‘echte’ digitale camera.

Snel op kunnen bergen

Vandaag de dag is het moeilijk om te bepalen welke camera het best geschikt is voor hiken en backpacken. Sommige mensen zouden zeggen dat het er één is die je gemakkelijk mee kan dragen zonder al teveel gewicht toe te voegen en die jij snel weer op kan bergen.

Je zou het daar gedeeltelijk mee eens kunnen zijn. Maar, sommige camera’s maken echter betere foto’s dan andere. Dus wat heeft het dan voor zin om een ​​camera te hebben die je snel kan wegstoppen, die géén goede foto’s maakt!

Juiste keus

Het maken van de juiste keuze hangt zodoende af van hoe vaak jij die camera, zijn functies in de reis omgeving zal gebruiken... En de aanschafprijs uiteraard.

De belangrijkste aan te bevelen camera typen voor wandelen en avontuurlijke reizen zijn: actie camera’s, point-en-shoots en als jouw portemonnee het toelaat misschien meer geavanceerde spiegelloze camera’s en digitale spiegelreflexcamera’s.

Het kan moeilijk zijn om een ​​camera te vinden die over de beste functies beschikt. Sommige welke compact en licht van gewicht is, hebben geen geweldige beeldsensor en anderen met betere foto- en videofuncties zullen veelal zwaarder en omvangrijker zijn.

Een actie camera

Voor het opnemen van hoge kwaliteit video tijdens het sporten is een GoPro actie camera of look-a-like ideaal. Als je de beelden bekijkt van de top uitvoeringen van bijvoorbeeld Xiaomi of SOOCOO, dan zal je direct begrijpen waarom het zo populair type camera is geworden onder alle actieve en meer relaxte reizigers.

Het is een geweldige betaalbare optie voor diegenen die 4K video’s van hoge kwaliteit willen opnemen tijdens het beoefenen van buitenactiviteiten. Ze zijn klein, licht van gewicht, draagbaar èn de batterijen gaan ook wel een aardig tijdje mee. De Xiaomi Mijia Ultra HD 4K maakt zelfs prima foto’s in het RAW formaat (*).

Accessoires

Er zijn heel veel handige accessoires verkrijgbaar, dus je kan het snel met een selfie stick of een head-mount gebruiken, òf het zelfs aan een drone bevestigen!

Heb je nog steeds twijfels?

Bekijk in dat geval eens op het internet voor recensies of zie op YouTube wat andere gebruikers met zo’n type actie camera hebben opgenomen.

Klaar voor de trip

Ben jij al bijna klaar voor jouw outdoor trip? Camera-Mania heeft de juiste actie cams en accessoires voor alle soorten digitale camera’s klaar liggen.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=actie

(*) https://www.camera-mania.nl/blog/Xiaomi-Mijia-4K/

Bronnen: ordinarytraveler.com & travelsauro.com