“Als ik in de toekomst geweldige video’s wens te maken met mijn DSLR voorzien van 4K video  mogelijkheid, wat kan ik dan het beste eerst aanschaffen?”

Dit is een vraag die veel fotografen zich afvragen. En aangezien ze in de meeste gevallen al over een statief beschikken, is het voor de hand liggende antwoord om met een camera kooi te beginnen... Lees hieronder de reden waarom.

Maar allereerst: Wat is een camera kooi? Welnu, een kooi is een open metalen behuizing voor jouw camera met meerdere vrouwelijke schroefdraden voor het bevestigen van een overvloed aan accessoires. Dit is effectief de allereerste stap in het maken van een modulaire video camera opstelling.

Het voor de hand liggende gebruik is de mogelijkheid om verschillende accessoires aan de camerabehuizing te bevestigen, zoals monitoren, verlichting en microfoons. Zijn hotshoe aansluiting voor het gebruik van een shotgun microfoon kan heel prettig zijn, maar er zullen al snel onbalans problemen arriveren als je daar tevens een monitor of een lampje bij wenst te monteren.

Het bevestigen van handgrepen boven of aan beide zijkanten van jouw camerabody zorgt zodoende voor een soepelere bediening van de camera. Een kooi geeft jou alle benodigde aansluitpunten voor deze accessoires en je kunt uiteraard ook kiezen welke het handigst zijn voor de opnames die jij op dat moment maakt.

Als jij een creatieve video opneemt, moet je veelal handmatig de focus regelen. Door tijdens het filmen de focusring te bewegen, wordt er al snel bewegingsonscherpte gecreëerd. Om dit te minimaliseren kan je een volgfocus aan de onderkant van de kooi bevestigen, bijvoorbeeld voorzien van een railbevestiging.

Jij zou alsook kunnen overwegen om een zogenaamde ‘Matte Box’ aan jouw rails toe te voegen. Deze bevat meestal beweegbare metalen flappen, waarmee je simpel zonlicht en kunstmatige lichtbronnen kan blokkeren welke problematische verblinding en lensflare kunnen veroorzaken.

Een ander bijkomend voordeel van een camera kooi is de extra bescherming die dit metalen omhulsel aan jouw camera biedt. Dit is zeker super handig als je af en toe per ongeluk een beetje klungelig kan zijn.

Een camera kooi is een betaalbare noodzaak voor DSLR filmers. Het vormt een geweldig aanvangpunt voor elke camera rig en biedt een nuttig modulair raamwerk rondom jouw camera voor de creatie van geweldige, of soms werkelijk fantastisch uitziende videobeelden.

En ook al is het zeldzaam dat je al jouw camera accessoires op hetzelfde moment moet gebruiken, zo’n camera kooi van Camera-Mania levert jou tal van mogelijkheden en configuraties aan, afhankelijk van al jouw eisen voor je video opnames.

Echt professioneel videowerk begint pas echt met een veelzijdige camera kooi van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=camera+kooi

Via fstoppers.com