Ben je van plan jouw volgende fotografiereis te maken? Deze blogpost bevat bevat een aantal slimme tips voor het plannen van de perfecte fotografietrip. En eh, vergeet uiteraard niet die fijne schoudertas van Camera-mania.nl mee te nemen!

Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting in die schoudertas inpakt! Bekijk eerst jouw favoriete foto’s om te zien welke lens jij daarvoor hebt gebruikt. De kans is groot dat je een selectie zal vinden welke afkomstig is van met name één favoriete lens of wellicht twee lenzen, waardoor jij die andere ‘voor in het geval’ lenzen kan uitsluiten. Probeer vervolgens slechts twee of drie lenzen mee te nemen.

Ook handig is uiteraard het volgende: Een licht van gewicht statief, maar wel duurzaam! Lensdoekjes inpakken is ook een goede keuze, héél handig voor het drogen en reinigen van jouw camera.

Verder een draagbare harde schijf om al je afbeeldingen en video’s van jouw camera op te bewaren. Verder altijd een USB batterijoplader. Want als de batterij op locatie leeg is, kan je ‘m altijd weer snel via USB herladen.

En indien jij je op koude locaties gaat bevinden uiteraard een paar handwarmers. Lijkt me echt ideaal voor niet alleen het opwarmen van jouw handen, maar zeker ook batterijen in koude of ijzige klimaten.

Wees er zeker van om eerst al jouw nieuwe uitrustingen te testen. Controleer zodoende alle instellingen op nieuwe camera apparatuur om er zeker van te zijn dat ze werken zoals jij dat verwacht en opdat jij dan ook weet hoe jij ze gebruiken moet!

Verdiep je in jouw reislocatie. Onderzoek die locatie daarom van tevoren. Gebruik tools zoals Google Maps / Earth om een plaats in 3D te visualiseren. Zo kan jij al goed een idee krijgen van interessante landschappelijke punten die jij alsook vanuit bepaalde posities kan zien. Bekijk eventueel kaarten voor routes, paden en locaties om te bepalen waar jij graag naartoe wilt gaan.

Focus je op enkele locaties. Plan de beste locaties, zodat je niet enkel veel ‘vakantiekiekjes’ krijgt. Des te meer tijd je doorbrengt op een bepaalde locatie, des te meer jij het licht en interessante beeldhoeken kan verkennen voor het verkrijgen van veel betere en interessantere opnames.

Begrijp elk jaargetijde van het jaar. Als je dit namelijk begrijpt, heb je een beter begrip van wanneer de zon op die plek opkomt en ondergaat en zijn positie in de lucht. Waar de zon zich bevindt dicteert namelijk de samenstelling van je opnames. Een goede app om deze dingen te controleren is Photopills, dit is een soort digitaal Zwitsers zakmes voor fotografen. Controleer verder ook de weersvoorspellingen voordat jij er met je schoudertas op uit trekt...

Onderzoek de geschiedenis en cultuur van de locatie. Jij wilt uiteraard een boeiend visueel verhaal vertellen over de locatie die je bezoekt. Jij wilt de mensen laten weten hoe het daar was (om jouw foto’s te begeleiden via een blog of gewoon persoonlijk). Inzicht in de historische achtergrond hebben is om deze reden uitstekend.

Het is ook geweldig leuk om gesprekken te voeren met de lokale bevolking over het gebied. Gebruik indien gewenst terwijl je er bent een lokale gids om de beste plekken te vinden en meer achtergrondinformatie te krijgen.

Verken sociale media en internet. Kijk eens naar wat andere mensen op die locatie fotograferen en neem nadien foto’s op plekken waar anderen dat niet direct doen. Op die manier maak jij niet dezelfde afbeeldingen als iedereen!

Dus ga jij op fotoreis met die perfecte camera schoudertas van Camera-mania? Vergeet dan niet deze bovenstaande tips voor het plannen van de perfecte trip.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=schoudertas

Camera-Mania en de digital-photography-school.com helpen je wel goed op weg. PS. Als je dat wenst kan je hier de bijbehorende Engelstalige video van Nigel Danson zien: https://www.youtube.com/watch?v=KxnVBaXGFdM