Camerasliders bestaan al heel lang en zijn in heel veel verschillende korte films en videoclips gebruikt. Er kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om zo’n camera slider van Camera-Mania in je video's te gebruiken.

In cinema is beweging alles. Het is de toonaangevende manier waarop cinematografen de onderliggende gevoelens in essentie kunnen omzetten en emoties kunnen vertalen in bijna voelbare, viscerale ervaringen.

Zo’n camera slider is een tool die dit mogelijk kan maken. Het zorgt voor vloeiende en subtiele bewegingen en maakt zo iedere opname bewonderingswaardig en stijlvol. Hieronder worden enkele technieken omschreven hoe je een camera slider van Camera-Mania.nl perfect kan gebruiken in jouw video opnames:

De enkele asbeweging. Dit is de methode om de camera van de ene naar de andere kant van de schuifregelaar te verplaatsen zonder dat er sprake is van pannen of kantelen. Alhoewel dit erg eenvoudig van aard is, is de eenvoud hiervan vaak de ideale toepassing!

Vooruit duwen. Deze methode is vrijwel identiek aan de eerste. Het biedt de mogelijkheid om je in een scène te duwen. Dit is een geweldige manier om een introductieopname te maken, of je nu een nieuw personage, een nieuw product of een nieuwe locatie introduceert. Je kan uiteraard ook achteruit bewegen. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het beëindigen van een film.

Pannen tijdens het sliden. Het publiek houdt altijd van opnames die dynamisch zijn. Het pannen (de camera horizontaal draaien) tijdens het sliden is een zeer eenvoudige manier om jouw videoscène op te vrolijken. Je ziet deze techniek vaak terug in interviews.

Pannen en kantelen tijdens het sliden. Dit is een nog veel interessantere en onthullender beweging die nog meer dynamiek toevoegt. Door alle drie assen te besturen, bent je helemaal vrij om de beweging voor je cameralens volledig te volgen.

Kantel de slider. Door een kogelkop bovenop je slider plus een statief te monteren, biedt jij de mogelijkheid om unieke en interessante stijgende / neerwaartse opnames te verkrijgen. Je kan je slider bijvoorbeeld evenwijdig aan traptreden plaatsen en deze langzaam volgen terwijl jouw talent voor de camera naar beneden loopt.

Er zijn uiteraard nog vele andere interessante methodes om een camera slider te gebruiken, maar dit zijn wel de belangrijkste slidetechnieken waar je regelmatig op kan vertrouwen.

Als je ook op zoek bent naar creatieve manieren om nog dynamischer video’s te maken, denk dan zeker aan een camera slider van Camera-Mania.

Ben jij er ook klaar voor om lekker te glijden? Slide dan hier eerst lekker bij Camera-Mania.nl naar binnen voor alle mogelijke opties!

https://www.camera-mania.nl/micro-film/camera-slider/