Een camera statief is een eenvoudig hulpmiddel om jouw reisfoto’s te verbeteren. Bijna iedereen reist met een camera om zo al hun vakantieherinneringen prettig vast te leggen, of het nu gaat om een mobiele telefoon, een compactcamera of een professionele DSLR-camera.

Wanneer je betere reisfoto’s wenst vast te leggen, dan zou je zeker moeten overwegen een reis statief te kopen. Het toevoegen van een camera statief kan jou namelijk meehelpen om direct zonder veel moeite veel betere vakantiefoto's te maken.

Een statief is een camera accessoire die voornamelijk gebruikt wordt om een heerlijk stabiel en handsfree platform aan te bieden waarop jij jouw camera kan laten rusten. Het is meestal een inklapbaar product dat bestaat uit drie poten en een statiefhoofd.

Dit hoofd is het gedeelte waar je de camera op bevestigt. Met een statief kan je simpel foto’s maken zonder dat jij jouw camera hoeft vast te houden èn dat kan uiterst nuttig zijn in een groot aantal fotografische situaties.

Naast statieven zijn er ook monopods verkrijgbaar. In plaats van drie poten hebben deze handige jongens slechts één poot. Ze hebben dezelfde functie als een statief, maar zijn over het algemeen wat minder stabiel. Zij kunnen echter de beste optie zijn voor wandelaars, omdat een monopod ook vaak hulp biedt als een wandelstok!

Er zijn tal van redenen op te sommen waarom jij een reisstatief nodig zou kunnen hebben:

Een statief is een uitstekende manier om betere foto’s van jezelf te maken terwijl je op reis bent. Wil jij een betere foto van jouzelf al staande voor de Eiffeltoren of aan de rand van de Grand Canyon? Foto’s welke op een statief worden gemaakt, zien er veel professioneler en natuurlijker uit dan wanneer je een selfiestick gebruikt. Met een statief kan je jouw camera in de juiste hoek en hoogte instellen, de foto goed inkaderen en op je gemak de foto nemen.

Situaties met weinig licht. Camera’s hebben het veel moeilijker om ‘s nachts foto’s te maken of in een andere situatie met weinig verlichting. Met een statief kan jij betere foto's maken wanneer er niet veel licht beschikbaar is.

Beter samengestelde opnames. Als je jouw camera op een statief plaatst, dan denk je kritischer over je compositie en framing na. Het zal jou dwingen om een geduldiger fotograaf te worden. Geduld is een duidelijke deugd als het gaat om goede (professionele) fotografie!

Vermijd wazige opnamen. Een statief kan jou helpen om je camera stabiel te houden om zo wazige opnamen te voorkomen als gevolg van onvastheid en trillingen. Alhoewel vaak wordt gedacht dat een statief alleen nodig is voor oudere mensen en personen met wankele handen, is het voor iedereen onmogelijk om een camera voor een langere periode stil te houden, ongeacht de leeftijd of conditie.

Zorgt voor meer creativiteit en geavanceerdere fotografische opties. Naast de bovengenoemde vier redenen opent een statief ook een wereld van creatieve mogelijkheden, welke jij eenvoudig weg niet zonder een statief zou kunnen maken! Een statief is zodoende een ‘must-have’ reisaccessoire.

Een reispartner voor reis statief gezocht hier bij Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=statiefcatalogsearch/result/?cat=0&q=statief

Met hulp van: independenttravelcats.com