Vloggen wordt met de dag populairder en dat is vooral te danken aan de groeiende populariteit van YouTube.

Als jij zelf ook camera actie wilt ondernemen door eigen vlogs te maken en dus een vlogger te worden, dan heb je wel wat technische apparatuur nodig voor het vloggen, zoals een goede tripod van Camera-Mania. Hier zijn enkele vlogging benodigdheden voor beginners:

Camera gear

Het allereerste dat absoluut essentieel is om te bezitten, wanneer jij wilt aanvangen met een vlog, is een camera die goede video’s kan opnemen. Want het belangrijkste achterliggende idee achter vloggen is immers videoblogging.

Het is om berichten en updates hierop te maken die jij delen kan met de wereld in de vorm van een video. En om dat te doen, heb je een bijvoorbeeld een sports camera van Camera-Mania nodig die behoorlijk goed een video kan opnemen.

Want wanneer je nog maar een beginneling bent in het maken van een vlog, dan heb jij echt geen dure camera of uitrusting nodig. Het beste wat je kan doen is in eerste instantie voor een actie camera te kiezen die in 4K kan filmen.

Computer en software 

Een ander essentieel iets wat je nodig hebt als je wilt vloggen is een computer en bewerkingssoftware. Je kan elke soort PC aanschaffen die je wenst, dat kan dus een desktopcomputer of laptop zijn.

Indien je een krachtige computer wenst om jouw video’s voor jouw vlog te kunnen bewerken, kijk dan even naar die handige mini PC’s van Kabel-Mania (*). Die zijn lekker compact ontworpen en ideaal om al jouw digitale media en grafische afbeeldingen te editen.

En als het om de software zelf gaat, dan heb uiteraard eveneens goede videobewerkings- en (eventueel) geluidbewerkingssoftware nodig.

Daarnaast heb je enkel nog een account nodig op je favoriete hostingplatform en een snelle internetverbinding. Daarna ben je er qua computer benodigdheden klaar voor om van start te gaan.

Geluid, verlichting en ondersteuning

Geluid, verlichting en ondersteuning zijn enkele essentiële dingen die je nodig hebt om jouw vlogs er professioneel en gepolijst uit te laten zien. Ze zijn niet echt nodig als je een beginner bent, maar het zijn zeker super handige hulpmiddelen om je vlogs er snel nog beter uit te laten zien!

Wat geluid betreft heb jij ook een goede microfoon nodig die verbinding kan maken met jouw camera. En als het op verlichting aankomt, dan heb je dit waarschijnlijk meer nodig wanneer je enkel binnenshuis filmt.

Iedere Camera-Mania verlichting voldoet zolang jij maar de helderheid verkrijgt die je voor jouw opnamen wenst. Camera ondersteuning is eveneens behoorlijk handig, vooral als je een reis-vlog doet. Je kan hiervoor simpel een draagbaar statief of tripod met je meedragen waarmee jij eenvoudig je camera kan ondersteunen.

‘Wie vlogt, die blijft’

Het spreekwoord ‘Wie schrijft die blijft’ heeft er de afgelopen jaren een moderne variant bijgekregen: ‘Wie vlogt, die blijft’.  Dit alles dankzij de populaire sociale media en alle nieuwe technologieën.

Dus als jij nou zorgt voor interessante of leuke vlog ideeën, dan ondersteunt Camera-Mania je wel met betaalbare pro gear. Da’s een piekfijne vlog win-win oplossing!

https://www.camera-mania.nl/gadgets/gopro-accessories/sports-camera/

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=microfoon

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tripod

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=statief

(*) https://www.kabel-mania.nl/mini-pc/barebone-mini-pcs

PS. Naar een idee van diosacommunications.com