Als je slim bent, gebruik je een Camera-Mania camerariem.

Gebruiken professionele fotografen echt wel van die straps? Maar, natuurlijk! Diverse varianten zelfs, waaronder de pols riem.

En waarom zou jij een camerariem om de pols willen gebruiken? Het antwoord is kort en eenvoudig: om te voorkomen dat jij per ongeluk de camera laat vallen wanneer je fotografeert of gewoon aan het rondlopen bent als een scherpzichtig camera roofdier op zoek naar een geschikte prooi.

Het idee om de camera om je pols te hebben, betekent namelijk dat ie altijd lekker dichtbij is en er subliem op voorbereid is om die perfecte onverwachte opname in zijn sensor te schieten.

Plus wanneer jij die camera in één hand vasthoudt, dan kan jij deze eveneens gemakkelijk uit het zicht van de actie en toeschouwers houden. Iets wat vooral heel belangrijk is bij straatfotografie.

Dingen om te overwegen

Alhoewel jij als snel honderden eurootjes of meer aan jouw camera plus lenzen uitgeeft, zijn het vaak de kleine dingen dingen in het cameraleven die een groot verschil maken in je comfort plus het gemak bij het maken van opnames met die foto-apparatuur.

Een pols bandje van Camera-Mania zorgt voor veel gemak en snelheid, waardoor jouw camera heel vlug toegankelijk wordt wanneer de perfecte foto zichzelf presenteert.

Het gebruik van een korte pols riem met een kleine camera houdt de opnamemogelijkheden binnen handbereik. Een grotere camera plus grotere lens vereist echter een iets langere variant, opdat jij zo de gehele camerabody in jouw hand vastpakken kan, instellingen kan veranderen, plus de sluiter kan ontspannen. Allemaal met diezelfde hand.

Wat is beter?

Is het beter om een pols band of schouderriem te gebruiken? Dit is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar er zijn factoren die jou ertoe zou kunnen brengen om het ene boven het andere te verkiezen.

Als je over een kleine actiecamera, ‘point-and-shoot’ of mirrorless camera beschikt, die je gebruikt voor allerlei familiefoto’s, zoals dierentuinreisjes of bijeenkomsten. In zo’n geval is een pols band echt ideaal!

Aan de andere kant, als je professioneel met twee camera’s op pad bent, zoals een spiegelloze camera met een prime-lens en een full-frame DSLR met een zoomlens, dan is het beter om die zware jongen aan een schouderriem te plaatsen, terwijl je de kleine handig met jou aan de pols meedraagt...

De meeste camerariemen van Camera-Mania kunnen eenvoudig om jouw nek en schouder worden gedragen. Maar er zijn enkele riemen die specifiek ontworpen zijn voor bepaalde type gebruikers en camera’s.

Vrij populair

Juist om deze reden zijn straps die aan de pols bevestigd zijn vrij populair geworden. Dit vanwege de opkomst van al die kleinere, vooral spiegelloze camera’s. Want je wilt hier liever geen draagriem bij hebben die al bijna net zo groot is als die camera zelf!

Maar jij bent uiteraard zelf de baas over hoe jij je camera wilt dragen en waar jij jouw geld aan uit wilt geven om dit mogelijk te maken. Maar wij vertellen je, dat als jij het gewicht van een camera om jouw nek niet prettig vindt, we het jou ten zeerste aanraden een camerariem, zoals een comfortabele, betaalbare en goed gebouwde Camera-Mania pols band te nemen.

pols