De meeste camera’s hebben zonder dat wij dat ons realiseren diverse afstandsbedienings mogelijkheden. Indien jij ooit een leuk zelfportret hebt willen maken, in time-lapse-fotografie wenst te duiken of gewoonweg een ander nieuw en fris type afbeeldingen wilt verkrijgen, dan kan jij dit allemaal doen met een verscheidenheid aan bedrade en wireless remote control opties.

Wat jij allemaal kan doen met ‘remote’ fotografie. Er zijn allerlei goede redenen om jouw camera op afstand te gaan bedienen, maar het meest voor de hand liggend is om jezelf op de foto te plaatsen. Of jij nu samen met een groep bent of gewoon heel leuk een portret van jouzelf wenst, het werken met een externe sluiter bediening is dan bijna altijd een noodzaak.

Je camera bedienen om foto’s te maken terwijl je er fysiek ver van af staat biedt veel voordelen. Er zijn bekabelde opties die kosteneffectief zijn, plus wireless remote control oplossingen die een beetje duurder kunnen zijn, maar wel veel meer vrijheid met je bedieningsopties aanlevert.

Fotograferen met een wireless remote control zorgt zonder meer voor extra flexibiliteit. Het aanraken van jouw camera is namelijk niet altijd even praktisch of mogelijk. Zoiets eenvoudigs als het indrukken van de ontspanknop met jouw hand kan namelijk trillingen veroorzaken die de beeldkwaliteit negatief beïnvloeden.

Zoals bij Macrofotografie. Bij het werken met een zeer kleine scherptediepte zoals bij macrofotografie, want daar moet jij je focuspunt precies goed instellen om het beeld scherp te krijgen. De minste trilling kan die focusnauwkeurigheid dan absoluut verstoren.

Portretopnamen. Foto’s met een vertraging opnemen is mogelijkerwijs ook handig voor bijvoorbeeld portretopnamen van huisdieren of kinderen, waarbij het af en toe nodig is om jouw handen te gebruiken om hun aandacht te trekken en hun ogen naar de camera te richten.

Lange belichtingen. Het minimaliseren van cameratrilling is hierbij ideaal, dus het niet aanraken van jouw camera heeft daarbij zeker de voorkeur. Met een afstandsbediening kan jij de sluiter zo lang als nodig handmatig openen.

Wildlife. Door de mogelijkheid te hebben om van je camera weg te gaan en de aanwezigheid van de mens in de buurt van de scène te minimaliseren, kan dit jou helpen om die gewenste natuurfoto te maken. Misschien is het alsook niet veilig voor jou om in die camerapositie te zijn, zodat jij in plaats daarvan lekker veilig vanuit een auto kan fotograferen.

Het als een intervalmeter gebruiken. Een intervalmeter is een speciaal type afstandsbediening met een extra ingebouwde functionaliteit welke geavanceerdere fotografische opties mogelijk maakt, waaronder het opnemen van time-lapse, licht paden, astrofotografie en bliksem opnames.

Fysieke problemen. Het kan nu en dan fysiek moeilijk zijn om een bepaalde houding aan te nemen welke nodig is om je oog lang op de camera te houden. Het liggen op een koude, natte grond kan bijvoorbeeld in de winter erg onaangenaam of zelfs gevaarlijk zijn. Een wireless remote control is in dat geval ideaal!

De vrijheid om te kunnen fotograferen terwijl jij niet in de buurt van je camera bent, heeft heel wat creatieve expressie in de ruimte voor beeldende kunst mogelijk gemaakt.

Camera-Mania.nl wil jou zodoende met een wireless remote control volop assisteren met al jouw creatieve fotografische mogelijkheden.

https://www.camera-mania.nl/shutter-control/wireless-remote-control/

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=afstandsbediening

Deze tekst werd mogelijk gemaakt met de hulp van digital-photography-school.com en lifehacker.com