Aluminium is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Wellicht lees jij dit artikel nu zelfs op een gadget met een aluminium behuizing...

Digitale camera’s en toebehoren, tablets en PC’s, flatscreen TV’s, sportartikelen, koffiemachines en vele andere mogelijke producten en gadgets welke wij in ons dagelijks leven gebruiken, bevatten heel vaak aluminium.

Schoonheid en functionaliteit

Fabrikanten gebruiken steeds meer aluminium als grondstof voor hun producten. Aluminium combineert dan ook schoonheid en functionaliteit die vervolgens het succes in deze industrie bepalen.

Gadgets in aluminiumbehuizingen zien er veelal verfijnd en betrouwbaar uit, terwijl ze eveneens licht en robuust blijven.

Voordelen aluminium

Aluminium is een extreem veelzijdig metaal met een aantal voordelen, het wordt volop erkend als lichtgewicht en flexibel. Het kan gegoten, gesmolten, gevormd, machinaal bewerkt en geëxtrudeerd worden, wat betekent dat het in verschillende vormen kan worden vervaardigd en vervolgens gefabriceerd kan worden voor een hele brede reeks van toepassingen.

Licht van gewicht

Dit licht van gewicht metaal weegt ongeveer een derde van het gewicht van staal. De sterkte van aluminium kan worden aangepast met behulp van verschillende legeringselementen om zo nog meer voordelen te bieden, waaronder een verhoogde sterkte of gemakkelijker vormbaarheid.

Corrosiebestendigheid

Aluminium is een roestbestendig metaal dat van nature een beschermende coating genereert. Deze gevormde coating is extreem dun en wordt gegenereerd wanneer aluminium in contact komt met een oxiderende omgeving.

Deze beschermende aluminiumoxidelaag helpt het oppervlak van het metaal te beschermen tegen corrosie. Bovendien kan het verkrijgen van oppervlaktebehandeling zoals verf of anodisatie dit nog verder verbeteren.

Geleidingsvermogen

Het is een uitstekende geleider van warmte en elektriciteit. Alhoewel aluminium niet zo geleidend is als koper, is het desondanks een uitstekende warmtegeleider en wordt het veelvuldig gebruikt als zogenaamde heatsinks in een verscheidenheid aan toepassingen zoals LED verlichting, elektrische producten, computermoederborden, enz.

Reflectiviteit en buigzaamheid

Een ander voordeel van aluminium is dat het als een goede reflector dient. Het wordt gebruikt in reddingsdekens en armaturen vanwege zijn vermogen om zowel licht als warmte te reflecteren.

Reukloos en ondoordringbaar

Zelfs aluminiumfolie met een dikte van 0.007 mm is nog steeds ondoordringbaar en geeft geen smaak of geur af. Het is niet giftig en wordt daarom vaak gebruikt voor het verpakken van gevoelige producten, waaronder geneesmiddelen en voedsel.

Recyclebaarheid

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is aluminium 100% recyclebaar en behoudt het tijdens het recyclingproces al zijn oorspronkelijke eigenschappen. Om deze reden wordt er tijdens de productie ervan ook zoveel mogelijk gerecycled materiaal gebruikt.

Moderne technologie

Ben jij ook op zoek naar vakkundige aluminium camera producten vervaardigd via geavanceerde moderne technologie? Welnu, kijk dan niet verder... Hier bij Camera-Mania vind je het allemaal!

aluminium

Met hulp van aluminiumleader & thyssenkrupp-materials