Begin 2020 is een goed moment om te beginnen met een kersvers creatief foto experiment. Het is namelijk altijd een goed idee om betrokken te zijn bij een nieuw foto project, want dit geeft jouw fotografie vaardigheden extra focus.

En het zal jou eveneens aan het denken zetten over mogelijke vraagstukken en het bedenken van innovatieve oplossingen hiervoor. Juist hierom vind je hier vandaag deel 2 van mogelijke Camera-Mania foto projecten.

Het 52 weken project

Een compleet nieuw decennia is aangebroken. Is dit dus niet een perfect moment om met een jaarproject te starten, waarin je één foto per week gaat maken.

Je zou hierbij aan een maandelijks thema kunnen denken. Dit kan een maand van portretten zijn, een maand van landschappen, een maand verbonden aan de lente, enzovoort.

Een 365 daags project

Dit kan in eerste instantie een intimiderend project zijn om aan te beginnen en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom veel personen liever voor een 52 weken versie gaan. Maar net zoals jij veel tijd in een relatie zou moeten steken, is de beloning van zo’n toewijding vaak heel belonend.

Denk hierbij qua onderwerp bijvoorbeeld aan landschap, portret of macro opnamen. Of wat dacht je van een zelfportret, waarbij je iedere dag, een heel jaar lang, een selfie van jezelf neemt. Of toon de wereld wat jij qua maaltijd elke dag op jouw bord vindt.

Leer een geheel nieuwe techniek

Wanneer je eenmaal vertrouwd bent met jouw camera, dan is het gemakkelijker om in een fotografische comfortzone te komen. Het idee om juist dan een ​​nieuwe techniek te leren is zowel opwindend als licht intimiderend te noemen.

Hieronder vind je enkele spannende ideeën om te gaan proberen:

  • Digitaal foto’s mixen - Dit is een zeer goede techniek om zowel jouw landschapsfotografie als je photoshop vaardigheden te verbeteren. Er zullen hierbij aspecten zijn die moeilijk te beheersen zijn, maar het is absoluut de moeite waard als je hieraan begint
  • Kristallen bollen - Het gebruik van een glazen bol als een soort externe lens om een ​​afbeelding te breken, is heel leuk om mee te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan refractie fotografie of glazen bol landschappen maken
  • Met licht schilderen - Dit is een populair onderwerp in de fotografie en alsook een enorm leuke materie om mee te oefenen. Wil je leren zoomflitsen te maken? Of hoe zit het met het maken van lichtbollen of het gebruik van een zogenaamde pixelstick?
  • Drone-fotografie - Dit is een ander type fotografie dat steeds populairder wordt. Investeer in een drone en betreed zo ook de kleine, maar steeds groeiende elite van luchtfotografie
  • Hyperlapse - Maak een reeks fotos en creëer hier een video van. Enkele van de meest creatieve fotografieprojecten van dit moment gebruiken deze techniek

Een nog veelzijdiger fotograaf

Er zijn zoveel creatieve ideeën waarop jij jouw fotografie kunsten kan richten. Hopelijk konden deze bovenstaande Camera-Mania voorstellen jou een beetje op weg helpen om een nog veelzijdiger fotograaf te worden.

Nou, waar wacht je nu nog op: Plan jouw aankomend project en duik hier samen met toebehoren van Camera-Mania fris in!

Accessoires