Hier vind je de ‘technoob’ instructies hoe je eenvoudig jouw digitale camera op een TV kan aansluiten.

De enige apparatuur die jij voor dit project nodig hebt is een digitale camera, een AV kabel van Camera-Mania en uiteraard een televisie. Een remote control of een hulpzame partner als afstandsbediening is optioneel.

De AV kabel die je hiervoor kan gebruiken is afhandelijk van het camera merk. Het ene uiteinde is meestal voorzien van een gele RCA composiet video aansluiting plus een aparte witte audioverbinding. De andere zijde bevat de connector die specifiek voor jouw camera vervaardigd is.

Bijna alle moderne TV modellen beschikken over een geel-rood-witte RCA kabelverbinding aan de voor- of zijkant. Indien je hier niet een aansluiting aantreft, controleer deze dan op de achterkant van de TV.

Sluit als eerste de kabel aan op de TV. Er is een belangrijke reden waarom je de AV kabel eerst op de TV wenst aan te sluiten. Het is om ervoor te zorgen dat jouw kabel lang genoeg is om vanaf de TV jouw digitale camera te bereiken.

Want als die kabel niet lang genoeg is, dan trek je uiteraard niet die kabel naar de televisie toe. Jij wilt natuurlijk geen schade aan jouw digitale camera veroorzaken door hem ongelukkig van de tafel of elders af te trekken...

Zodra jij je realiseert dat je genoeg lengte in jouw AV kabel hebt, steekt die kabel dan vervolgens in de ‘video in’ en ‘audio in’ aansluitingen op jouw TV. Sluit vervolgens de andere zijde met zijn specifieke aansluiting op jouw digitale camera aan.

Schakel de TV in... Nou da’s gemakkelijk! Maar maak je eerst nog geen zorgen over het wijzigen van het video kanaal. Er moet namelijk eerst nog wat anders gedaan worden.

Je wilt uiteraard eerst jouw digitale camera in de zogenaamde ‘playback’of weergave stand schakelen. Je weet uiteraard of je video hebt wanneer je op ‘play’ drukt en een opgenomen beeld begint af te spelen in je camera zoeker of op het LCD scherm.

Schakel je TV naar het AUX hulpkanaal of AV-in. Zoek eventueel op jouw TV afstandsbediening naar de knop ‘TV / Video’ en druk hier op totdat je jouw eigen filmbeelden of foto’s ziet.

De reden dat jij tot nu toe hebt gewacht om op jouw AV kanaal af te stemmen, is omdat dit het vinden van het juiste kanaal voor het afspelen van jouw eigen video eenvoudiger maakt. Want wanneer je een foto of video op jouw camcorder ziet maar niet op je TV, dan is er iets mis... toch?

Nou, zeg eens eerlijk: Heeft deze noob-pagina je geholpen of niet?

Camera-Mania maakt jouw AV kabel leven zo wel heel gemakkelijk!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=AV+kabel

Met een beetje noob-hulp van lifewire.com