Wat andere personen jou ook vertellen, het kopen van fotoapparatuur blijft altijd een moeilijke zaak. Zowel ervaren fotografen als hobbyisten zullen al snel in de war raken zodra ze een aantal camera merken met al hun mogelijke modellen zien. Voeg daar dan ook nog even de talrijke functies en voordelen aan toe die ze bieden! Dan zal jij al snel de bomen door het bos niet meer zien! Gelukkig is Camera-Mania hier voor jou om je te helpen!

Want de enige manier om uit deze spagaat te komen, is door de verschillende soorten camera’s te kennen en weten welke mensen in verschillende omstandigheden nodig hebben. Dus volgt hier de Camera-Mania koopgids met de verschillende typen camera's die jij aan kan schaffen.

Voor iedere uniek type camera bestaat alsook een unieke taak, dus laten we onze opties eens bekijken. We kunnen bij onze favorieten kiezen uit een DSLR, point & shoot camera, spiegelloze camera's en actiecamera’s. Laten we ons hier eens wat meer in verdiepen.

De DSLR

Zoals je inmiddels al weet, betekent DSLR: “Digital Single Lens Reflex Camera”. Deze camera’s komen vrij veel voor, omdat bijna elke (professionele) fotograaf hier meestal wel over beschikt. Ze bieden geweldige functies en voordelen, als je weet wat je wilt en waarom.

In deskundige handen is een DSLR een kleine zegening. Ze hebben grote sensoren. Dat maakt een DSLR perfect voor fotografie bij weinig licht en voor bokeh opnamen. Maar een DSLR is veelal duurder dan standaard camera’s.

Deze unieke camera’s hebben veelal ook extra apparatuur nodig, zoals een statief en extra lenzen. Soms heb je wel het een en ander aan Camera-Mania accessoires nodig.

DSLR’s zijn meestal behoorlijk zwaar. Je hebt dan bijna altijd een aparte rugzak of een aparte camera koffer nodig om alles tezamen met zijn accessoires in te pakken, plus overal naartoe te slepen...

De spiegelloze camera

Dit type camera kan vrij klein zijn in vergelijking met hun DSLR tegenhanger. De truc is dat ze geen spiegels in de lenzen hebben. Deze zijn daarom ook licht van gewicht. Het is ook gemakkelijker dan een DSLR om er één uit te kiezen, aangezien er minder modellen beschikbaar zijn.

Plus je hebt hierbij ook de beschikking over verwisselbare lenzen, maar ook hier is veelal minder keus. Experts plaatsen de ‘beeldkwaliteit’ van een mirrorless camera niet op hetzelfde niveau als een DSLR. Dit type camera is echter geweldig als je een reiziger bent of als jouw hobby uit straatfotografie bestaat. Fotograferen bij weinig licht kan problemen opleveren...

De actiecamera

Een actiecamera is veel kleiner dan een spiegelloze camera. Je kunt het in één hand vasthouden. Een fijne eigenschap is dat ze behoorlijk robuust zijn. Dit type camera barst niet snel open, en mensen kunnen er gemakkelijk extreme sporten en actie mee fotograferen of filmen.

Deze sport action camera is klein, maar ook de sensoren en lenzen zijn kleiner. Dit betekent dat de beeldkwaliteit en lichtgevoeligheid alsook slechter zal zijn dan een DSLR of spiegelloze camera. De handmatige bediening van de camera is ook beperkter. Je kunt hiermee niet alles met allerlei opties aanpassen.

Aan de andere kant zijn deze dingen (meestal) waterdicht en kunnen ze dus ook onder water worden gebruikt. In het maken van videobeelden blinken ze veelal uit, door hun 4K video mogelijkheden. Er is tevens een vracht aan heel nuttige accesoires bij Camera-Mania verkrijgbaar.

Point & shoot of compact camera

Dit is een camera model die een beetje op uitsterven staat, dankzij de ongelooflijke opkomst van smartphones en hun ingebouwde camera. Het kan een geweldige optie zijn als jij een vaste lens geen probleem vindt. Dit type camera is alsook prima voor beginners.

Er bestaan wel degelijk unieke modellen met veel mogelijkheden, zoals de Sony RX100. Zorg er wel degelijk voor dat je er een goed Camera-Mania hoesje om plaatst, want deze heel compacte Sony camera heeft echt wel wat extra bescherming nodig. Al geldt dit uiteraard voor elke kostbare camera!

Misschien weet je nu al wat voor soort camera jij zoekt. Doe anders wat extra onderzoek, want alleen dan weet je dat jij de juiste camera voor de klus in huis krijgt. Camera-Mania assisteert jou wel met de juiste accessoires, een action sport camera, plus tips!

https://www.camera-mania.nl/

sport camera

Sony RX100

hstatief